Dolar

32,5723

Euro

34,9777

Altın

2.460,03

Bist

9.887,87

Afganistan'da dost ateşi mi katliam mı?

Amerika, Afganistan’ın Kunduz şehrine düzenlediği hava saldırısında Sınır Tanımayan Doktorlar’ın idaresindeki hastaneyi bombaladı en az 19 kişi hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 23:32:07

Afganistan'da dost ateşi mi katliam mı?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Amerika'nın Cumartesi gecesi 02:00'de gerçekleştirdiği hava saldırısında 12 sağlık çalışanı ile birlikte 3'ü çocuk olmak üzere 7 hasta hayatını kaybetti. İçlerinde sağlık personelleri ve hastaların da olduğu 37 kişi ise yaralandı.

ABD ve koalisyon güçlerinin Afganistan bölgesi sözcüsü ABD Ordusu'ndan Albay Brian Tribus ABD ‘nin belirtilen saatlerde hava saldırısı gerçekleştirdiğini doğruladı ve “Sağlık merkezinin civarında ikincil dereceden hasara sebep olmuş olabilir” açıklamasında bulundu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Başkanı Meinie Nicolai yaptığı açıklamada “Bu saldırı uluslararası insani hukukun çok ciddi bir biçimde ihlalidir” dedi ve ekledi “Bütün koalisyon güçlerinden tam şeffaflık talep ediyoruz. Böyle ciddi bir biçimde can kayıplarının yaşandığı bir olayın ‘ikincil dereceden hasar' diye bahsedilmesi kabul edilebilir değildir”.

Afganistan Başkanı Eşref Gani'nin ofisinden verilen bilgiye göre ABD ve koalisyon güçlerinin Afganistan sorumlusu ABD Ordusu'ndan General John Campbell, kazanın ardijsan Afganistan Devlet Başkanını arayıp özür diledi.

Geçtiğimiz hafta boyunca Kunduz şehri Taliban hareketi ve Afgan güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalara sahne olmuştu. Cumartesi gecesi gerçekleşen bu Amerikan saldırısı da iki grubun şehrin kontrolünü ele geçirmek için hâlâ çatışmakta olduklarının bir göstergesi.

Wall Street Journal'da yayınlanan metin, Melahat KEMAL tarafından TIMETURK için Türkçe'ye aktarılmıştır.

Haber Ara