Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

AFAD Bölgesel Saha Tatbikatı

AFAD Bölgesel Saha Tatbikatı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 15:59:32

AFAD Bölgesel Saha Tatbikatı
Antalya'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bölgesel Saha Tatbikatı yapıldı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) tır otoparkında gerçekleştirilen tatbikata, Antalya'nın yanı sıra Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar AFAD ekipleri katıldı.

Tatbikatta, Antalya Afet Müdahale Planı çerçevesinde oluşturulan senaryo gereği, bölgede meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından yangınlar çıktı.

AFAD'ın yanı sıra itfaiye, jandarma, sağlık, AOSB Doğal Afetlere Müdahale Timi'nin de yer aldığı tatbikatta ekipler, hızla bölgeye ulaşarak sorumluluk sahalarında görev aldı.

Jandarma ekipleri, binaların enkazları çevresinde önlem alarak yağmayı ve vatandaşların kurtarma ekiplerinin çalışma sahasına girmelerini önledi. İtfaiye ekipleri de yangınlara müdahale etti.

AFAD ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ise enkaz altındaki yaralıların güvenli şekilde tahliyelerini sağladı, cesetleri çıkardı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), hem arama kurtarma çalışmalarına katıldı hem de yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Özel kıyafetli ekipler ise kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer sızıntılara karşı ölçümler yaparak önlem aldı.

Enkaz altından kurtarılan yaralılar, ambulanslarla bölgeye kurulan sahra hastanesi ve çevredeki hastanelere sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri, bina yıkıntılarından çok sayıda yaralı çıkardı.

AFAD İl Müdürü Fevzi Timur, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, masa başı tatbikatı pazartesi günü gerçekleştirdiklerini, bugün de bölgesel saha tatbikatını yaptıklarını anlattı ve "Tatbikatı müdahale kapasitemizi, kurumların birbiriyle uyumlu şekilde çalışması ve koordinasyonu ile zayıf ve güçlü yönlerimizi tespit etmek üzere planladık. Tatbikata 200'ün üzerinde personel katıldı" dedi.

Haber Ara