Dolar

32,4456

Euro

34,7802

Altın

2.438,67

Bist

9.937,20

Zvizdiç-Davutoğlu ortak basın toplantısı

Zvizdiç-Davutoğlu ortak basın toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 19:04:00

Zvizdiç-Davutoğlu ortak basın toplantısı
Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç, Türkiye'nin geçmişte Bosna Hersek için çok şey yaptığını belirterek, 'Başbakan Davutoğlu'ndan, Türkiye'nin Bosna Hersek'i NATO yolunda desteklemeye devam etmesini rica ettim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya geldi.

Başkent Saraybosna'da Devlet Kurumları Binası'nda yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zvizdiç, görüşmede Davutoğlu'ndan, Türkiye'nin Bosna Hersek'e desteklerinin devam etmesini istediğini söyledi.

Denis Zvizdiç, Türkiye'nin bugüne kadar Bosna Hersek için çok şey yaptığını ve Bosna Hersek'in bundan dolayı Türkiye'ye minnettar olduğunu belirterek, 'Başbakan Davutoğlu'ndan, Türkiye'nin Bosna Hersek'i NATO yolunda desteklemeye devam etmesini rica ettim" diye konuştu.

Görüşmede iki ülkenin her alandaki işbirliğinin, özellikle de ekonomi alanındaki işbirliğinin ele alındığını vurgulayan Zvizdiç, Türkiye'nin Bosna Hersek'teki yatırımlarının arttırılmasının da konuşulduğunu bildirerek, "Türkiye her alanda bizim önemli partnerimizdir" ifadesini kullandı.

Denis Zvizdiç ayrıca, ticaret hacmi açısından da Türkiye'nin Bosna Hersek için önemli bir ortak olduğunu kaydetti.

Haber Ara