Dolar

32,3385

Euro

35,1000

Altın

2.239,09

Bist

8.812,65

Yusuf Kaplan'dan Milli Eğitim Bakanı'na 'geri zekalı' çıkışı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına ilişkin sözlerini eleştirdiği Milli Eğitim Bakanı'na 'geri zekalı' dedi. Kaplan, bu ifadesiyle sosyal medyada gündeme geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 14:35:40

Yusuf Kaplan'dan Milli Eğitim Bakanı'na 'geri zekalı' çıkışı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Esenler Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte Milli Eğitim Bakanı'na hakaret ettiği video sosyal medyada gündem oldu.

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre Kaplan, 2016 yılından beri AK Parti'nin yönetimde olduğu farklı belediyelerde Fikir Atölyesi adı altında bazı seminerler düzenliyor. Kaplan'ın bu atölyelerden birisinde yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

"GERİ ZEKALI MIDIR NEDİR?"

Esenler Belediyesi'nin çatısı altında konuşan Kaplan, eğitim sistemine yönelik eleştirilerini “Burası batılılar tarafından işgal edilmedi ama acayip şekilde içeriden ele geçirildi" ifadesiyle dile getirirken şunları söylüyor:

"Bakanın birisi konuşuyor. Geri zekâlı mı nedir? Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Yeter benim çocuğu aldın 4+4+4 eğitimle zorunlu yaptın. Çocuğumu aldın ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede anne babasına, ülkesine, insanına düşman yaptın, yabancılaştırdın. O yetmedi cinsel sapık yaptın, eşcinsel yaptın, uyuşturucu manyağı yaptın, bilmem ne manyağı yaptın, batının iğrenç kültürlerinin kölesi yaptın. Ben böyle bir eğitim sistemi istemiyorum."

Geçmişte Fikir Atölyeleri'ni Zeytinburnu Belediyesi'nde düzenleyen Kaplan, seminerleri 2017 yılından beri Esenler Belediyesi'nde gerçekleştiriyor.

2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı görevini İsmet Yılmaz yapıyordu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiği 2018 yılında ise bu görevi Ziya Selçuk devraldı.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ

Türkiye'de zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesini öngören İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, 20 Şubat 2012 tarihinde AK Parti'nin beş grup başkanvekilinin TBMM'ye sunmasının ardından kabul edilmişti. 2012 yılında da Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstleniyordu.

YUSUF KAPLAN 2017'DE DE SPOR BAKANI'NI AZARLAMIŞTI

2017 yılında Siirt'te o dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüten Akif Çağatay Kılıç Yusuf Kaplan'ın imza günü düzenleyip konferans verdiği salona girdi. Bu sırada kürsüde konuşma yapan Yusuf Kaplan'ın yanına giden Bakan Kılıç, “Nasılsınız hocam, iyi misiniz?” diye sordu.

Yusuf Kaplan “İyiyim, neredesin abi ya?” demesi üzerine Bakan Kılıç, “Öyle bir şey yaptın ki ben gideyim hemen ha… Valla ben hemen çıkayım” dedi. Yusuf Kaplan da “Tabi ki git abi. Ne işin var ya?” diye karşılık verince ortam tatsızlaştı.

Kısa süre duraksayan Bakan Kılıç, “Ne oldu, hayırdır ya?” diye soru sordu. Yazar Kaplan bunun üzerine, “Adam gelir dinler. Dolaşıyorsunuz, Yusuf Kaplan konuşuyor. Abuzittin'in birisi değil ki. Adam 5 dakika dinler, 10 dakika dinler” dedi.

Bunun üzerine Bakan Kılıç, “Peki, tamam, ben anladım hocam. Kusura bakmayın rahatsız ettik sizi” diyerek konferans salonundan ayrıldı.

Haber Ara