Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

YPG'den IŞİD'e operasyon

YPG'nin Kobani'nin güneyinde IŞİD'in kontrolünde olan bazı yerlere operasyon düzenlediği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-24 01:49:25

YPG'den IŞİD'e operasyon

YPG'nin liderliğinde kurulan Demokratik Suriye Güçleri'nin, Kobani'nin güneyinde yer alan ve IŞİD'in kontrolünde bulunan Tirşin Barajı ile çevresindeki köylere yönelik operasyon başlattığı öne sürüldü.

Evrensel'de yer alan habere göre; Demokratik Suriye Güçleri Güçleri, Kobani'nin güneyinde yer alan Qereqozak köyü ve Sirrin Kasabası'nın yakınında bulunan IŞİD'in kontrolü altındaki Tirşin Barajı ile çevresindeki köylere yönelik operasyon başlattı.

IŞİD'in başkent olarak kabul ettiği Rakka'ya yaklaşık 15 kilometre mesafedeki köyler ve baraj, aynı zamanda IŞİD'in Şehba bölgesindeki Minbic, Bab ve Cerablus ile bağlantı kurduğu güzergah olarak kullanılıyor.

'KOBANİ'NİN GÜNEY KIRSALI ÖZGÜRLEŞECEK'

Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Talal Ali Sülo, operasyonlarının Kobani'nin güney kırsalında IŞİD'in kontrolünde bulunan tüm bölgeyi güvenlikli hale getirinceye kadar devam edeceğini belirterek, "Tüm Suriye ve Kobani'nin güneyinde yer alan halkımızdan DAİŞ çetelerinin zorbalığından kendilerini kurtarmamız için bize yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Haber Ara