Dolar

32,4516

Euro

34,7543

Altın

2.435,48

Bist

9.915,62

YouTube Nedir, Nasıl Kullanılır?

Günümüzde adını çokça duymuş olduğumuz sosyal medya uygulamalarından YouTube,tüm dünyada kullanıcıları tarafından video izlemek, şarkı dinlemek, film izlemek vb. gibi durumlar için kullanılmaktadır. Bu uygulama ile ücretsiz bir şekilde istediğiniz videoları izleyebiliyorsunuz. Popüler bir platform olan YouTube hakkında kullanıcılar, ne olduğu, nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. YouTube nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. YouTube nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 18:35:56

YouTube Nedir, Nasıl Kullanılır?

24 Nisan 2005 yılından beridir gündelik hayatımızın parçası haline gelen YouTube uygulaması, dünya çapında yaygın bir ağdır. YouTube, dünyadaki 2. En çok aranan arama motorlarından birisidir. Bununla birlikte istediğiniz bir videoyu ücretsiz bir şekilde izleme olanağı sunmaktadır. Popüler bir ağ olan YouTube ‘nin merkezi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki San Bruno, Kaliforniya şehrinde olduğu bilinmektedir.YouTube Kasım 2006 yılında Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alınmıştır.YouTube kanalı nasıl açılır? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar…  

YouTube Nedir?

YouTube, 15 Şubat 2005'te PayPal çalışanları tarafından kurulmuştur. Yaygın bir internet sitesi olan YouTube ilk video yüklemesini, maddi sorunlar sebebinden 23 Nisan 2005'te kurucularından olan Jawed Karim tarafından yüklemiştir.YouTube uygulaması daha çok video paylaşım platformu olarak bilinmektedir. Kısa süre içerisinde bu uygulama dünya çapında en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuştur. Günümüzde milyonlarca kişi tarafından sevilerek kullanılan bir uygulamadır. YouTube uygulamasından ister müzik ister film gibi birçok videoya ücretsiz bir şekilde ulaşılmaktadır.

YouTube Amacı Nedir?

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamalarından YouTube, televizyon izleme oranını büyük oranda azaltan video izleme platformudur. YouTube uygulamasının amacıister müzik dinlemek ister bilgi edinmek, isterse de film izlemek için sıklıkla ziyaret edilen platformlardandır.

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

YouTube uygulamasından kanal açma işlemi şu şekildedir;

  • Öncelikle kanal açmak için, Google Gmail hesabınızın olması gerekmektedir. Bu sebepten ilk olarak hesap açmalısınız.
  • Daha sonra YouTube uygulamasına gidiniz. Buradan oturum açın. Ardından sol üst köşede bulunan seçeneklerden 'Kanal oluştur' bölümüne tıklayınız.
  • Son olaraktan da hesap adınızı giriniz. Bununla birlikte YouTube kanalınızı oluşturmuş olursunuz.

Haber Ara