Dolar

32,2614

Euro

34,7914

Altın

2.403,75

Bist

10.336,50

Facebook Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dijital çağda olmamızla beraber artık insanlarla iletişim kurmak daha kolay bir hal almaktadır. Uzaktaki bir arkadaşınız,akrabanız,aileniz gibi yakınlarınız ile iletişim kurmanız bir tık kadar kolaydır. İletişimi sağlayan en önemli sosyal medya platformlarından biride 2004 yılında hayatımıza giren Facebook uygulaması olmakta. Bu uygulama sayesinde insanlar uzaktaki tanıdıkları ile iletişim kurabilmektedir. Ayrıca eğlenceli vakit geçirmenizi de sağlamaya yardımcı olmakta. Sizler için Facebook hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Facebook nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Facebook nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar…

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 18:34:12

Facebook Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünya çapında popüler bir sosyal medya uygulaması olan Facebook, 4 Şubat 2004 yılında Amerika'da Mark Zuckemberg tarafından kuruldu. Araştırmalara göre Facebook uygulamasının yaklaşık olarak dünya çapında 2,4 milyar kullanıcısı bulunmaktadır. Facebook uygulaması insanlar için olmazsa olmazlardan biridir. İçeriğindeki tüm özellikleri ile her geçen gün kullanıcı sayısı artmakta. Ayrıca Facebook uygulamasının oldukça fazla kullanıcıya sahip olmasının en önemli nedenlerinden birisi ise tamamen ücretsiz bir platform olmasıdır. Tüm özelliklerine ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Facebook'un amacı ne? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar.

Facebook Nedir?

4 Şubat 2004 yılında hayatımıza giren Facebook uygulaması günbe gün büyüyerek milyonlarca kullanıcıya sahip olan bir platform haline geldi. Mark Zuckemberg tarafından kurulan Facebooksosyal medya platformu, kişilerin arkadaşlarıyla veya ailesi ile iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bu uygulama üzerinden aynı zamanda video, fotoğraf veya durum gibi özellikleri de kullanmanıza yarayan ücretsiz bir platformdur.

Facebook Nasıl Kullanılır?

Facebook uygulamasının kurulumunun kolay olduğu kadar kullanımıda oldukça kolaydır. Günümüzde her yaştan kişiler Facebook uygulamasını kolaylıkla kullanabilmektedir. Facebook uygulaması ile kullanıcıların kendi arasında fotoğraflarını, arkadaşlarını etiketleyerek sunabilme imkânı sağlamaktadır.Facebook uygulamasının video uygulamasını ile kullanıcıların birbirlerine YouTube ve buna benzer sitelerdebulunan videoları birbirlerine paylaşabilmektedir. Ayrıca Facebook ile etkileşimli olarak uygulamalar yaratmasına imkân sağlamaktadır. Hem eğlenceli vakit geçirmenize hem de iletişim kurmanızı sağlayan bir sosyal platformdur.

Facebook Amacı Ne?

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan Facebook'un amacı insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını sağlamaktı. Daha sonra bu durum günbe gün gelişim göstererek işletmelerinde sanal ortama geçişi ile beraber, işletme sahipleri işlerini sanal ortamdan yapmaya başladılar. Bu şekilde daha çok kitleye ulaşarak daha karlı bir satış yapacaklardı.

Haber Ara