Dolar

32,2604

Euro

34,7240

Altın

2.408,32

Bist

10.267,09

Yeni görüntüler ortaya çıktı! TSK o konvoydan sivillerin ayrılmasını bekledi

Geçtiğimiz akşam Afrin'e silah taşıyan ir konvoyu vuran Türk Silahlı kuvvetleri bu konvoya ilişkin yeni görüntüler paylaştı. Buna göre hareket eden 2 konvoy görünüyor. Birinde sivillerin olduğunu gören TSK, sivillerin ayrılmasını bekliyor ve sonrasında konvoyu vuruyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-24 14:11:22

Yeni görüntüler ortaya çıktı! TSK o konvoydan sivillerin ayrılmasını bekledi

Genelkurmay Başkanlığından, PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD'e ait 30-40 araçtan oluşan ve teröristlerle silah ve mühimmat taşıyan konvoyun, Afrin'in güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edildiği ve kentten 15 kilometre kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu bildirildi. Ayrıca açıklamada, "Harekat sırasında yalnızca PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir" ifadesine yer verildi.

KONVOYUN VURULMA ANI PAYLAŞILDI

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Afrin'e doğru ilerleyen terör örgütü konvoyunu vurmasına ilişkin görüntüler, sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı. Vurularak imha edilen konvoyun üzerinden kalkan duman bulutu kameraya yansıdı. Yanan aracın arka arkaya infilak etmesinin, mühimmat yüklü olduğunu kanıtladığı belirtildi.

SİVİLLERE AİT KONVOY YOLUNA DEVAM ETTİ

Kaynaklar, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillere yönelik hassasiyetin Türkiye'nin tarihi miras ve kültürel değerlerine uygun olarak özenle sürdürüldüğüne dikkati çekti.

 

 

Haber Ara