Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yemen’de “insani felaket” kapıda

Yemen’de yaşanan iç savaştan dolayı ciddi bir gıda sıkıntısı yaşanıyor. Kış gelmeden tedbir alınmazsa “insani felaket”in yaşanacağı söyleniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 17:36:49

Yemen’de “insani felaket” kapıda

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Yemen'de ciddi bir gıda ve beslenme krizi yaşandığını ve bu duruma müdahale etmek için kendilerine yeterli maddi destek verilmezse ülkede bir “insani felaket”in yaşanacağını açıkladı.

Örgüt, Yemen'in ihtiyaç duyduğu yardımın Nisan-Mayıs aylarında; tahıl ve sebze-meyve hasat döneminde; yazın balık tutma döneminde ve kış aylarından önce besi hayvanlarının aşılanması şeklinde planlandığını ancak bunun hayata geçirilmesi için “acil maddi destek” sağlanması gerektiği uyarısında bulundu.

BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan son araştırmaya göre, Yemen nüfusunun yarısından fazlası yani 14.4 milyon kişi, acil gıda ve geçim yardımına ihtiyaç duyuyor.

Yemen'in ihtiyaç duyduğu gıda desteğinin insani yardım kuruluşlarının karşılayabileceğinin çok daha üstünde olduğu belirtiliyor. Bu yüzden ülkedeki gıda krizinin daha kötü bir hale gelmemesi için yapılacak yardımlar kapsamında Yemen'de tarımın desteklenmesi gerektiği aktarılıyor.

Örgüt, ülkede yaşanan iç savaşın yanında son zamanlarda beş vilayette yaşanan çöl çekirgesi istilasının da 100 binden fazla çiftçiyi, arıcıyı ve çobanı olumsuz etkilediğini belirti.

Haber Ara