Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Yaz Aylarında Klima Çarpmasına ve Mikrobuna Dikkat

Yaz ayları ile beraber ısının hava şartları nedeniyle evlerde ve iş yerlerinde klima kullanımının artması söz konusu iken, klimanın sağlığa etkisi ve doğru kullanımına yönelik soru işaretleride beraberinde geliyor. Peki doğru klima kullanımı nasıl olur? İşte detaylar…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-07 17:11:53

Yaz Aylarında Klima Çarpmasına ve Mikrobuna Dikkat

Pek çok bilim insanı tarafından altı çizile çizile ifade edilen Legionella, su ve toprakta yaşayan, durgun su ortamında çoğalarak havayolu vasıtasıyla insanlara bulaşabilen ve solunum yolu enfeksiyonuna neden olan bir mikroptur. Özellikle bakımı tam yapılmamış veya su sistemi gerektiği gibi temizlenmemiş klimaların Legionella bakterilerinin üremesi için uygun bir ortam olacağını belirtelim.

Doç. Dr Emin Maden bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulunuyor: ‘'Legionella klimalar dışında temizliği iyi yapılmamış havuzlarda, kaplıcalarda ve fıskiyeli havuzlarda da yaşayabilir ve çoğalabilir. Legionella bakterisinin oluşturduğu hastalık lejyoner hastalığı olarak da adlandırılmaktadır.'' Söz konusu olan bakterinin Lejyoner Hastalığına neden olduğunu biliyor muydunuz? Bu bakteriler su damlacıklarının nefes yoluyla insanların solunum sistemlerine girmesi ve burada çoğalarak insan vucüdunu sarıyorlar. Bu konuya ilişkin konuşan Maden cümlelerine şu şekilde devam ediyor: “Akciğerlere bulaşan bakteriler özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde zatürreye neden olur.”

Haber Ara