Dolar

32,3859

Euro

34,7738

Altın

2.434,75

Bist

10.066,67

Yumakoğulları'nın cenazesi toprağa verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Eski Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yumakoğulları’nın cenaze törenine katıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-22 19:40:56

Yumakoğulları'nın cenazesi toprağa verildi

Eski Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları'nın (69) cenazesi toprağa verildi. Cenazeye, Yumakoğulları'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski bakanlardan Hayati Yazıcı, Yasin Hatipoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile çok sayıda kişi katıldı.

Yumakoğulları için Fatih Camisinde ikindi vakti düzenlenen törende, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran cenaze namazı kıldırdı. Törende, Yumakoğulları'nın oğlu Ali Yumakoğulları, taziyeleri kabul etti. Osman Yumakoğulları'nın cenazesi kılınan namazın ardından, Merkezefendi Kabristanlığında toprağa verildi.

"4,5 aydır yaşam mücadelesi veriyordu"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yumakoğulları'nın kadim dostu, aynı zamanda da sınıf arkadaşı olduğunu belirterek, "Siyasette beraber olduğumuz kıymetli, çalışkan, vefakar bir insan. Çok hizmet verdi. Ülkenin hak ettiği yere gelmesi konusunda mücadele verdi. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da. Geride güzel izler bıraktı. Son dönemlerde rahatsızlığı arttı. Cenazeler bir anlamda da dua vesilesidir. Bugün tüm insanlığın duaya muhtaç olduğu bir asırda yaşamaktayız. İnsanlığın öldüğü ve insani değerlerin yok edildiği bir dönemde en büyük gücümüz duadır. Rabbimiz öyle buyuruyor. Kendisine rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Babasının 4,5 aya yakın yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Ali Yumakoğulları, "Dün yare kavuştu. Bu şekilde inanıyoruz. Rabbim yaptığı hizmetleri kabul eylesin. Allah rızası için yıllarını, ömrünü verdi. Bunca insan da buna inanıyor. Yurt içinden ve dışından cenazeye gelenlere, bu dava için ter döken, emek verenlerden Allah razı olsun" dedi.

Haber Ara