Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Yasin Börü davasında üçüncü duruşma yarın

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'teki izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın yapılacak.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 17:27:21

Yasin Börü davasında üçüncü duruşma yarın

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın üçüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Davanın bir önceki duruşmasında müşteki avukatları, mahkeme salonunun yargılamaya müsait olmadığını belirterek, bu hususun düzeltmesini talep etmişlerdi.

Mahkeme heyetinin talebi reddetmesi üzerine müşteki avukatları ve yakınları, salonu terk ederek duruşmaya katılmamıştı.

Mahkeme, 34 sanığın yargılandığı davanın ara kararında tutuklu sanıklardan 4'ünün tahliyesine karar vermişti. Sanıklardan 17'sinin tutukluluğu ise devam ediyor.

Yarınki duruşmada bazı gizli tanıkların beyanının alınması bekleniyor.

erkam
geç kalınmış adalet adalet değildir.hdp eşbaşkanları ve çeteleri yargılanıp ceza almadığı müddetçe bu dava hakiki manada adil olmayacaktır.dava sulandırılmış ciddiyet elden bırakılmış tutuklananlar bırakılmış kendi evlatlarına böyle bir vahşi lik yapılsa bu hakim ve savcılar aynı umursamazlığı sergilermiydi ler.elbette hayır en ağır ceza neyse onu vereceklerin den hiç şüphem yoktur.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara