Şahin, birlik genel merkezinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, dolandırıcıların çok farklı yöntemleri kullanarak, vatandaşları mağdur ettiğini anlattı.
Yaygın dolandırıcılık yöntemlerini araştırdıklarını belirten Şahin, "Bazı konularda tüketici dolandırıcılığının farkına bile varmıyor. Bazılarında farkına varıp şikayetçi oluyor ama bazı konularda dolandırıldığını bilse bile şikayetçi olmuyor veya olamıyor ki en sıkıntılısı ve mağdur sayısı belli olmayan yöntem de maalesef budur" dedi.
Şahin, tüketicilerin bazen maddi kazanç vaadiyle, bazen polisiye yöntemlerle, bazen de eğitim ve sağlık konularında dolandırıldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Kanserden ölen hasta yakınları aranıp 'Hastanın ilaç parası duruyor, icraya koymadan ödeyin' deniyor. Telefonla aranıp ev adresi, ada, pafta ve parsel numaraları söylenip, 'Borcunuzun günü geçmiş hesaptan peşin mi ödemek istersiniz' diye soruluyor. 'Taksit için kredi kartı gerekiyor' denilerek kartın bilgileri alınıyor. 'Hediye kazandınız' mesajıyla başlayıp, gelen kargoyu aldığınız zaman attığınız imzanın bir sözleşme olduğunu icra kağıdı geldiği zaman anlıyorsunuz ya da 50 kuruşluk Çin malı oyuncaklar gönderiyorlar. 'Saadet zinciri' çok eski ama hala geçerli bir yöntem. Yapılan her üyeden para kazanacaksınız diye kişiler dolandırılıyor."
Şahin, vatandaşların bir çok dolandırıcılık olaylarında, ifşa olacağı korkusuyla şikayetçi olmadığına dikkati çekti.