Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Üç akademisyene 'bildiri' tutuklaması

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' üyeleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen üç isim tutuklandı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-15 23:02:54

Üç akademisyene 'bildiri' tutuklaması

Güneydoğu'daki olayları konu alan, tartışma yaratan bildiriye imza atan akademisyenlerden Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya dün gözaltına alındı. 3 akademisyen savcıya ifade vermeleri için bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Aralarında İstanbul Tabipler Odası'nın eski Başkanı Profesör Doktor Gencay Gürsoy'un da olduğu bir grup, adliye önünde toplandı ve akademisyenlerin serbest bırakılmaları talep etti.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer akademisyen Meral Camcı'nın ise yurt dışında olduğu anlaşıldı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Devlet Bahçeli: 'Göz kamaştıran gelişmeler olacak…'

Haber Ara