Dolar

42,8403

Euro

50,6521

Altın

6.169,21

Bist

11.364,00

Türköne hakkında 'zorla getirilme' kararı

Gazetedeki bir yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Zaman Gazetesi eski yazarı Mümtazer Türköne hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 14:07:41

Türköne hakkında 'zorla getirilme' kararı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin, 4 Şubat 2016 tarihli Zaman Gazetesi'nde yazdığı “Arınç sarayı Sur'daki tünelden sokuyorö başlıklı yazıda Cumhurbaşkanını tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Mümtazer Türköne için zorla getirilme kararı çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, şüpheli sıfatı ile Türköne'ye tebligat çıkararak ifadeye davet etti.

14 Mart 2016 tarihinde tebligatı alan Türköne, dosyaya, tebligatın usulüne uygun yapılmadığını beyan eden bir dilekçe sunarak ifade vermeye gelmedi. Soruşturmayı yürüten Savcı Sarıyar, yaklaşık 50 gün önce tebligatı aldığı halde ifade vermeye gelmeyen Türköne için zorla getirilme kararı çıkardı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

11'inci yargı paketi: Diyarbakır'da aileler cezaevi önünde

Haber Ara