Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TRT'den sert 'belgesel' açıklaması

TRT, sosyal medyada belgesele yönelik sert eleştiriler üzerine açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 01:46:44

TRT'den sert 'belgesel' açıklaması

'Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?' sorusu üzerine 'kontrol noktasında kendimi patlatırdım' diyen Suriyeli bir çocuğunun görüntülerini yayınlayan TRT, tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Ajanslarda yer alan bilgide; Devlet televizyonu TRT bünyesinde yayın yapan belgesel kanalında yayınlanan 'Pusula Doğu' belgeseli çocukları canlı bomba olmaya özendirdiği' iddiasıyla tepki çekmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan TRT, kurumun kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettiğini, tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Her gün yüzlerce programın üretildiği bu büyük yapı içinde yayınlarla ilgili eleştirilerin her zaman olabileceğine işaret edilen açıklamada, TRT Belgesel kanalında yer alan "Pusula Doğu" belgeselinin fragmanında babası Suriye'de öldürülen küçük bir kız çocuğunun söylemlerinin, 'çocukları savaşa özendiriyormuş' gibi çarpıtılarak bazı çevrelerce eleştiri odağı haline getirildiği kaydedildi.

'BELGESELLERDE KURGU YAPILMAZ'

​Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılayıp, algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyerek insanımıza ve ülkemize hizmete devam edecektir."

Haber Ara