Dolar

44,0739

Euro

51,1176

Altın

7.290,29

Bist

12.783,83

Suriyeli çocuklar karne sevinci yaşıyor

Suriye'deki iç savaştan aileleriyle kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde okullarına devam eden öğrenciler karne sevinci yaşadı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 11:08:31

Suriyeli çocuklar karne sevinci yaşıyor

İlçede bin 50 öğretmenin görev yaptığı 48 geçici eğitim merkezinde ilk, orta ve lise eğitimine devam eden 15 bin 200 öğrenci karne aldı.

Suriye'nin İdlib kentinden gelen ve Reyhanlı'da Muhammed Al Fatih Okuluna giden 5. sınıf öğrencisi Hasan Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de eğitimine devam ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'de savaş nedeniyle eğitiminin yarıda kaldığını anlatan Ali, "Hayalimdeki doktorluk için eğitimime burada çok güzel şartlarda devam ediyorum." dedi.

Hama'dan gelen 5. sınıf öğrencisi Fatma Hadur ise Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Hadur, karnesini aldığı için sevinçli olduğunu kaydetti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim'

Haber Ara