Dolar

42,5044

Euro

49,4990

Altın

5.761,07

Bist

11.007,37

Şırnak'ta tuzaklanan patlayıcılar imha edildi

Şırnak'ta, PKK mensuplarınca yol, rögarların altı ve vatandaşların evinin içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar kontrollü şekilde imha edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-14 10:28:18

Şırnak'ta tuzaklanan patlayıcılar imha edildi

AA'nın haberine göre, Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak merkez ve Silopi ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyonlara devam ediliyor.

Şırnak il merkezinde teröristlerce yol, rögarların altı ve vatandaşların evinin içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar bulunup, imha edildi. Birçok evin duvarını, yapılar arasında geçiş yapmak için yıkan teröristlerin, kullandıkları bir evin bahçesine Hint keneviri ektikleri belirlendi.

Silopi'de sağlanan huzuru bozmaya çalışan teröristlerce yerin altına gömülmüş silahlar, eğitimli köpekler yardımıyla bulundu. Güvenlik güçlerinin geçiş yapacağı yollara döşenen çok sayıda el yapımı patlayıcı tespit edildi.

Yüksekova'da süren operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin barındıkları binalarda, çok sayıda silah, ilaç ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Teröristler, ilçedeki birçok bina gibi Yüksekovalı çocuklar için yapılan ve modern cihazlarla donatılan Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okuluna da büyük zarar verdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara