Dolar

32,3814

Euro

34,7578

Altın

2.396,74

Bist

10.208,65

Selçuklu'dan kardeş Hama'ya yardım eli uzanacak

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Haziran Ayı Meclis Toplantısında Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen yardım faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Altay, ateşkesin sağlandığı kardeş şehir Hama’ya yardım gönderileceğini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-05 22:16:57

Selçuklu'dan kardeş Hama'ya yardım eli uzanacak

Selçuklu Belediyesi Meclisi Haziran ayı gündem maddelerini görüşmek üzere Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığında toplandı.Başkan Altay, toplantıda Ramazan ayında yürütülen yardım faaliyetlerinin yanı sıra ülke ve dünya gündeminde son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına meclis üyelerinin Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mübarek Ramazan ayında ilk toplantımızı yapıyoruz. Ramazan'ı Şerif'in öncelikle ülkemize, şehrimize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Zor günlerden geçiyoruz, coğrafyamızda çok kanlı zamanlar yaşıyoruz ve bugünlerde şehit haberleri aldığımız bir dönemden geçiyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve tüm milletimize de sabrı cemil niyaz ediyorum. İnşallah bu acıları tekrar yaşamayız. Özellikle son helikopter kazasında yaşadığımız acı ve kaybettiğimiz şehitler için üzüntümüz çok büyük. İnşallah bu son olur" dedi.

Konyasporumuzu Kutluyorum

Son dönemde üzücü olaylar olurken şehrimiz adına da çok güzel gelişmeler de yaşandığını ifade eden Başkan Altay, “Konyasporumuz tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı alarak göğsümüzü kabarttı ve büyük bir başarı elde etti. Şehrimizin gündeme gelmesine ve marka değerine çok önemli bir katkı sağladı.Gelecek yıl Avrupa kupalarına doğrudan gitmeye hak kazandı. Dolayısıyla gelecek yılda bu coşkuyu yaşayacağız inşallah. Konyasporumuza, teknik direktörümüze, kulüp başkanımıza,yöneticilerine ve tüm sporcularımıza şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Yardıma Muhtaçların Yanındayız

Ramazan paylaşımın ve birliktelik ayı olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Meclis gündemimizde bununla ilgili gündemler var. Şu anda Ramazan ayı boyunca 2500'e yakın gıda paketi dağıtımı için bir çalışma yürütüyoruz. Kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu ailelere bir çalışma yürütüyoruz. Yine vakıf ve derneklerimizle yapmış olduğumuz yardım faaliyetleri devam ediyor. Bununla birlikte kardeşimiz olan Mardin Artuklu'ya çeşitli ramazan faaliyetlerinde kullanılmak üzere yardım paketleri ve şehit ve yetim çocukları için hediye paketleri gönderiyoruz” dedi.

Kardeş Şehrimiz Hama'ya Yardım Göndereceğiz

Konuşmasının son bölümünde Selçuklu'nun kardeş şehri olan ve savaş altında zor dönemlerden geçen Suriye'nin Hama Şehri'ne yardım yapacaklarını ifade eden Başkan Altay,“ Kardeş şehrimiz olan Suriye'nin Hama şehrine meclis gündemimizde bedelini meclisimizin belirleyeceği yardımı göndereceğiz. Maalesef Hama ile şuanda bir iletişim kurma imkanımız yok ama Kazakistan'da yapılan görüşmelerde ateşkes ilanının olduğu şehirlerden birisi de Hama.Kızılay ile yapmış olduğumuz görüşmelerde orada bir yardım dağıtma imkanın oluşabileceği söylendi.İnşallah karar alırsak burada da o kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze giderecek bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu vesile ile tekrar Ramazan'ı Şerif'in hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.Rabbim bu aylara, bu günlere tekrar hepimizi sevdiklerimizle birlikte sağlık sıhhatle tekrar kavuştursun inşallah” dedi.

Haber Ara