Dolar

32,1817

Euro

35,1045

Altın

2.510,82

Bist

10.643,58

Sam'a son veda

'Boğaz'ın Boğası' lakaplı eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, toprağa verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 15:04:08

Sam'a son veda

AA'nın haberine göre, Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Ankara'da törenle anıldı. ‘Boğaz'ın Boğası' lakaplı eski boksör için ilk olarak Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi.

Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna boks eldiveni konuldu. Sevenleri, dünyaca ünlü boksörün tabutu başında dua etti. Sam'ın, Almanya'dan gelen eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer törende gözyaşlarına hâkim olamadı.

Kariyerinde çıktığı profesyonel 35 maçın 31'ini kazanan boksör, sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Sam'ın cenazesi Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, olimpiyat şampiyonu milli sporculardan, eski halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir de saf tuttu.

Almanya doğumlu olan Sam, 2002'de Avrupa Şampiyonu oldu. 35 maçın 31'ini kazandı. Rakiplerinin 16'sını nakavt ile mağlup etti.

2004'te ise Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonu unvanını aldı.

2005 finalinde ise hakem kararıyla yenildi. Sinan, Aralık 2010'da karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alındı.

Haber Ara