Dolar

32,2916

Euro

34,8226

Altın

2.423,85

Bist

10.055,98

Sağlık Bakanı sayıyı güncelledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'daki bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybettiğini, 19'u ağır 125 vatandaşın ise yaralandığını aktardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 00:11:44

Sağlık Bakanı sayıyı güncelledi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yaptığı açıklamada"Şu an hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor, 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Olay yerinde 30 kişi hayatını kaybetti, 4 kişiyi ise hastanelerde kaybettik" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, 'Olay yerinde ölenlerden en az ikisi saldırgan, bu eylemi yapanları lanetliyorum' dedi.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala ise: "Sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını teyiden bir kez daha söylüyoruz. Bu milletin azim ve kararlılığı hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır. Yapılan tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. Kesin kanaata varınca açıklanır.

Elbette biz bu terörist saldırılarla, şu anda yürüttüğümüz, milletimizin huzuru ülkemizin birliği bütülüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir." dedi.

Haber Ara