Dolar

32,3790

Euro

34,7792

Altın

2.411,14

Bist

10.045,74

Sabancı suikasti sanığı İsmail Akkol tutuklandı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Sabancı suikastinin faili DHKP/C üyesi İsmail Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 11:38:01

Sabancı suikasti sanığı İsmail Akkol tutuklandı

Ajanslarda yer alan habere göre: Sabancı suikastı davası faili DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti. Akkol duruşmada, "3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi. Mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi.

"SABANCI SUİKASTINDA ZAMAN AŞIMI OLABİLİR"

Aydın'da önceki gün yakalanan DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman ve İbrahim Akkol'un avukatı, Sabancı suikastı üzerinden 20 yıl geçtiğini belirtti ve "Zaman aşımı söz konusu olabilir" dedi. Konuyla ilgili NTV'ye konuşan ceza hukuku uzmanı Ersan Şen ise iddiayı yalanladı.

DHKP/C üyesi İbrahim Akkol ile Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan, Aydın'da yürütülen soruşturmanın Sabancı suikastiyle ilgisi bulunmadığını, müvekkili hakkında kesinleşmiş hapis cezasının olmadığını belirterek, "Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir" dedi.

"ZAMAN AŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Peki Akkol'un avukatının dediği gibi bir zaman aşımı söz konusu olacak mı? Prof. Dr.Ersan Şen, konuyla ilgili olarak NTV'nin sorularını yanıtladı.

Ersan Şen, Sabancı suikastı faillerinden İsmail Akkol için zamanaşımının sözkonusu olmadığını ifade etti.

"20 yıl geçti, zaman aşımı doldu" denilemez diye konuşan Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"9 Ocak 1996'dan itibaren diğer suçları da varsa bu şahıslar 9 Ocak 2026'ya kadar yargılanabilirler. Ancak davaları görülecek, kesinleşecek. Sonradan zamanaşımı kaldırıldı diyelim, geriye dönük aleyhe uygulanmaz. Bu kural bizde temel kuraldır."

Haber Ara