Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Polis: Her yer Taksim, her yer direniş

Polisin Erzincan'da yaptığı tatbikatta ilginç anlar kameralara yansıdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 00:58:15

Polis: Her yer Taksim, her yer direniş

Erzincan Emniyet Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 'toplumsal müdahale tatbikatı'nda 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atan gösterici rolündeki polisler gözaltına alınmak istenince yol kesti, ateş yaktı. Taş, havai fişek ve molotof ile saldıran polisleri dağıtmak için meslektaşları TOMA ile müdahale etti.

Ajansların haberine göre; Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurutilek Köyü'ndeki Polis Atış Alanı'nda 15'i güvenlik 85'i çevik kuvvet şube müdürlüğü'ne bağlı toplam 100 polisin katılımı ile 'toplumsal müdahale tatbikatı düzenledi. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin de izlediği tatbikatta ellerinde dövizler bulunan gösterici rolündeki polisler, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Katil polis üniversiteden defol', 'Eğitim hakkı engellenemez', 'Direne direne kazanacağız' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan göstericiler, ateş yakarak yol kesti.

Resmi görevli meslektaşlarına taş, havai fişek ve molotof kokteyl atan gösterici kılığındaki polislere çevik kuvvet polisi TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile karşılık verdi. Polislerin müdahalesinden etkilen gösterici polislere sağlık ekipleri müdahale etti. Polisin polisle yaptığı tatbikat, gözaltılarla ile son buldu.

Haber Ara