Dolar

43,6296

Euro

51,9884

Altın

7.079,28

Bist

13.873,58

PKK operasyonunda 390 kilo uyuşturucu yakalandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılara yönelik operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ile 390 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 09:22:48

PKK operasyonunda 390 kilo uyuşturucu yakalandı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda faaliyet yürüten PKK'lılara yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularından oluşan 7 bini aşkın personelin katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor.

Operasyon kapsamında 14 Mart'ta Lice ilçesine bağlı 5 köy ve mezralarında 139 ev ve eklentileri ile arazide yapılan aramada 1 av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan yol kontrollerinde 661 araç ve 952 kişinin sorgulaması yapıldı.

PKK'ya ait 2 sığınak, 2 mevzi kullanılamaz hale getirilirken sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri imha edildi. Operasyonda, 100 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş 1 el yapımı patlayıcı düzeneği yerinde tahrip edildi.

Narko-terörle mücadele kapsamında 150 kilogram toz, 240 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 390 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Fatih'teki tarihi Tur-i Sina Manastırı harabeye döndü

Haber Ara