Dolar

42,5131

Euro

49,5816

Altın

5.787,32

Bist

10.955,89

'Paralel Yapı' operasyonu: Rektör ve eski müsteşar gözaltında

İzmir'de gerçekleştirilen 'FETÖ' operasyonu kapsamında Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar gözaltına alındı

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 10:22:31

'Paralel Yapı' operasyonu: Rektör ve eski müsteşar gözaltında

AA'nın haberine göre, İzmir'de 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına' (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar ile Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından "bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada Bursa'da gözaltına alınan Acar ile Ateş Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Halen gözaltında bulunan SGK İzmir İl Müdürü E.B'nin yanı sıra 6 kişinin sorgusu sürüyor.

Operasyon kapsamında ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtildi.

İzmir'de 8 Mart'ta 'FETÖ/PDY'ye yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine SGK'nın eski ve yeni İzmir İl Müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı.

"Bilerek ve isteyerek 'FETÖ/PDY'ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak"la suçlanan zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, "Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışını ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları" iddiası da yer alıyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu, kendi kullandığı araçla Dallıkavak Tüneli'nden geçti

Haber Ara