Dolar

32,2780

Euro

35,0199

Altın

2.476,00

Bist

10.544,54

Oğuzhan'ınsessiz çığlığı

TSK içindeki FETÖ'cü subayların sicili olumsuz etkilenmesin diye, birliklerde ölen askerlerin dosyası 'intihar' denilerek kapatıldı. Ağrı'da 'ağzına dayalı tüfeğin ateşlenmesiyle' ölen er Oğuzhan Şen de bunlardan biri. Acılı aile, gerçeğin ortaya çıkması için 5 yıldır mücadele veriyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 08:35:19

Oğuzhan'ınsessiz çığlığı

Er Oğuzhan Şen, 2012 yılında Ağrı'da vatani görevini yaparken hayatını kaybetti. İddiaya göre Şen, nöbet tuttuğu sırada intihar etmişti. İntiharın ardından askeri savcılıkça başlatılan soruşturmada Şen'in ağzına dayanan silahın ateş alması sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyordu. Aile, ölümü şüpheli buldu ve hukuk mücadelesine başladı. Ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadı. Bu süre zarfında askerin annesi Gülşen Şen kanser hastalığına yakalandı ve kemoterapi tedavisi olmaya başladı.

BUNUN İÇİN SEBEP YOK

Aileye göre Oğuzhan'ın intihar etmesi için hiçbir sebep yok. Hatta Oğuzhan, ölmeden bir gün önce arayıp harçlık dahi istedi. Ancak Ağrı Askeri Savcılığı olayı 'intihar' olarak kabul ettiği için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) aileye tazminat ödemeyi reddetti. Şen'in ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten askeri savcıların 15 Temmuz'un ardından tutuklanmasının ardından aile tekrar harekete geçerek AYİM'e tazminat davası açtı. Çünkü iddiaya göre askeri kışlalarda bu tür ölüm olayları, FETÖ'yle iltisaklı sınıf subayları ve generallerin terfilerine engel olmaması için sürekli 'intihar' olarak yansıtıldı ve bu durum binlerce örnekle kendini gösterdi.

 

Haber Ara