Dolar

42,8291

Euro

50,6291

Altın

6.170,84

Bist

11.340,10

MİT tırları soruşturmasında 4 kişiye yakalama kararı

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 15:48:41

MİT tırları soruşturmasında 4 kişiye yakalama kararı

AA'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturmada savcılığın, Can Dündar ile tırları durduran Hamza Celepoğlu'nun irtibatını tespit ettiği belirtildi.

Bunun üzerine soruşturma kapsamında kasım ayında tutuklanan Tuğgeneral Celepoğlu'nun avukatının da aralarında bulunduğu 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi. Söz konusu avukatlardan S.A ile B.M.Y'nin gözaltına alındığı, diğer iki avukat F.Ö ve A.T.Ç'yi arama çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

Savcılığın, sulh ceza hakimliğince alınan karar doğrultusunda şüpheli avukatların ofislerinde arama yaptırdığı, şüpheliler hakkında ''FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

Şüpheli avukatların, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ait olduğu iddia edilen bir evi, MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında fahiş fiyatla satın aldığı ve mülkün ofise çevrildiği öne sürüldü.

Savcılığın, "söz konusu satışın şüpheli bulunduğu, Cumhuriyet gazetesinin tır manşeti ile ilintili olduğu ve 'FETÖ/PDY' örgütünün bu satış işlemini gerçekleştirdiği'' iddialarını araştırdığı ifade edildi.

Şüpheli Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, soruşturma kapsamında MİT tırlarını durdurduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı

Haber Ara