Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT TIR'ları davasında kritik gelişme

''Selam Tevhid'de Kumpas'' soruşturması kapsamında, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulmasıyla ilgili üst düzey 3 subayın ifadesi alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 22:31:35

MİT TIR'ları davasında kritik gelişme

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının, kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine savcılık soruşturmayı derinleştirdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nu ifadeye çağırdı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen 3 subayın, şüpheli sıfatıyla soruşturmayı yürüten savcıya ifade verme işlemi tamamlandı.

11 EMNİYET GÖREVLİSİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen ‘Kudüs Ordusu Terör Örgütü' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Haber Ara