Dolar

32,3028

Euro

34,7483

Altın

2.382,28

Bist

10.276,88

Kulvarların Yıldızı Anıl Ateş

Son dönemlerde özellikle Türkiye atletizmde başarılarının arka arkaya gelmesi, pek çok küçük öğrencinin ve küçük yaştaki sporcunun bu alana yönelmesini sağladı. Bunda en önemli etkenlerden bir tanesi ise atletizm alanında yakaladığı başarılar ile Türkiye'ye en iyi şekilde temsil eden Anıl Ateş.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 21:41:19

Kulvarların Yıldızı Anıl Ateş

Özellikle küçüklüğünden itibaren koşmayı sevdiğini söyleyerek atletizme ne kadar yakın olduğunu net bir şekilde dile getiren Anıl Ateş, ailesinin de yönlendirmesi ile birlikte bu alanda yer almayı başardı. Özellikle okuldaki öğretmenlerinin desteğiyle birlikte profesyonel yaşama geçiş yapan Anıl Ateş, lise yıllarında dahi yarışlarda birincilikler almayı başararak özellikle madalya arşivini zenginleştiren Anıl Ateş'in kısa mesafelerin yanı sıra uzun mesafelerde de oldukça başarılı olması, pek çok farklı etkinliklere katılmasını ve aynı zamanda yarışlarda birinci olmasını sağlar.

Başarılarına Başarı Ekliyor

Bugüne kadarki süreç içerisinde birbirinden farklı ve iddialı yarışlara katılarak pek çok önemli sporcu ile aynı kulvarda koşması imkanı elde eden Anıl Ateş, rakiplerini birer birer geride bırakırken sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok farklı bölgesinde en iddialı atletlerden birisi olarak gösteriliyor. Özellikle hedefinin dünya çapında bir etkinliğe katılmak olduğunu söyleyen Ateş, Avrupa Şampiyonası gibi önemli etkinlikler sonrasında dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Türkiye'nin en önemli hocaları ile çalışan ve bu konuda hiçbir şey göz ardı etmeyen oyun atlet, aynı zamanda beslenmesi için de özel bir program sürdürüyor. Antrenmanındaki yaptığı her hareketi detaylı bir şekilde analiz eden ve bunun için özel antrenör ile çalışan Anıl Ateş, yaptığı bu başarılı hazırlık süreci sayesinde pek çok farklı alanda performansını yükseltmeyi başarıyor. Bu bakımdan hayatı ile özel bir örnek olan Anıl Ateş, Türkiye'nin sınırlarını aşarak tüm dünyada en önemli isimlerden birisi olarak sadece atletizmde değil tüm spor camiasında çok yakından tanıyor.

Özellikle yaz aylarında yapılan şampiyonalarda Türkiye'yi temsil edecek olan atlet, bu konuda beklenti yarattı ve şimdiden Türkiye'den destek almayı başardı. Bu bakımdan yarışma gününde de tüm Türkiye'nin destekleri ile birlikte birincilik için koşacak olan Anıl Ateş, birinci olması halinde kariyerinde bir rekor kıracak.

 

Haber Ara