Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kaymakam, sosyal medyadan fotoğraf paylaşıp, ilçe halkından özür diledi

Ordu'nun Gölköy İlçe Kaymakamı Tuncay Kaldırım, iftar sonrası ziyaret ettiği yaşlı çiftin evinde gördüğü manzara karşısındaki mahcubiyetini sosyal medya hesabından, 'Teyzemizin eşi ile birlikte kaldığı bu yeri görünce, ilçenin başı olarak görevimi tam ve bihakkın yapamadığımı gördüm. Daha çok çalışmamız, daha az dinlenmemiz gerekiyor. Başta teyzemiz ve eşi olmak üzere tüm Gölköy halkından özür dilerim' notunu paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 18:04:14

Kaymakam, sosyal medyadan fotoğraf paylaşıp, ilçe halkından özür diledi

Erzurum Valiliği'nde Kaymakam adayı iken geçen 2 Ocak'ta Ordu'nun Gölköy İlçe Kaymakamlığı'na vekaleten atanan Tuncay Kaldırım, 4 gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ilişkin kararnamesiyle de asaleten ataması yapıldı. İlçede göreve başladığı günden beri halkla iç içe olan, hayvan otlatan çobanları yaylalarda ziyaret edip onlarla oturup yemek yiyen, köyleri gezerek sorunları yerinde görüp çözmeye çalışan Kaymakam Kaldırım, büyük ilgiyle karşılandı.

Ramazan ayı nedeniyle kurum amirlerine, muhtarlara, okul müdürlerine ve imamlara iftarlarını ilçedeki fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarla açması için de talimat veren Kaymakam Tuncay Kaldırım, kendisi de her akşam rastgele bir ailenin iftar sofrasına misafir oluyor.

Teravih namazından sonrada ziyaretlerini aynı şekilde sürdüren Kaymakam Kaldırım, yardıma muhtaç yaşlı bir çiftin evine konuk olarak karşılaştığı manzara karşısında mahçup oldu. Kaymakam Kaldırım, aileyle fotoğraflarını, 'Teravih namazından sonra yaşlı bir teyzemizi ziyaret ettik. Teyzemizin eşi ile birlikte kaldığı bu yeri görünce, ilçenin başı olarak görevimi tam ve bihakkın yapamadığımı gördüm. Daha çok çalışmamız, daha az dinlenmemiz gerekiyor. Başta teyzemiz ve eşi olmak üzere tüm Gölköy halkından özür dilerim. Haklarınızı helal ediniz' notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.
Kaymakam Kaldırım'ın paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Birçok kişi, Kaldırım'a duyarlılığından dolayı yorumlarıyla destek verdi. KAYMAKAM KALDIRIM:  VATANDAŞLARIMIZIN DARTLERİ İÇİN SAHADAYIZ

Ordu'nun Gölköy İlçesinde, iftar sonrası ziyaret ettiği yaşlı çiftin evinde gördüğü manzara karşısındaki mahcubiyetini sosyal medya hesabından paylaşan Gölköy Kaymakamı Tuncay Kaldırım, "30 mahallemiz var ilçemizde. Her gün farklı bir yerde bir aile yanında iftar yapma kararı aldık. Her gün farklı yardıma muhtaç bir vatandaşımızın evinde iftar yapıyoruz. Teravihten sonra mağdur evi olmayan, 5 aydır derme çatma çadırda yaşayan çiftin yanına gittim. Teyzeyi gördüm, ben 5 aydır burada görev yapıyorum, 5 aydır bu vatandaşa ulaşamamışım.

Görevimi eksik hakkıyla yapamadığım düşüncesine kapıldım. Gölköy halkından ve vatandaşımızdan sosyal medya aracılığıyla özür diledim. Vakfımıza bağış yapmak isteyenler olursa yardım yapabilirler. Biz bu vatandaşımıza yardımcı olacağız ama vatandaşımızda destek olmak isterse kapımız her zaman açık" dedi.
İlçede benzer fakir ailelerin tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını da vurgulayan Kaymakam Tuncay Kaldırım, "Bazı vatandaşlarımız gerçekten fakir ama, gururlu oluyor gelmiyorlar, yardım istemiyorlar. Ben bunları bizzat görüp, bizzat şahit olmak için geziyorum. Bu ailemizin de vakıfta kaydı yok. Biz bunları tespit etmek için gidiyoruz. Yiyecek bir lokma ekmekleri yok, 'neden gelmiyorsun vakfa, kaymakamlığa' diyoruz 'Ben isteyemem devletten birşey diyor. Vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını görmek için sahaya çıktık" diye konuştu.

Haber Ara