Dolar

32,2602

Euro

34,7641

Altın

2.410,22

Bist

10.267,09

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesine Mardinlilerden tepki

Mardin'deki vatandaşların, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyı düzenleyen PKK'ya tepkisi devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 11:30:33

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesine Mardinlilerden tepki

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, PKK'lılarca el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucu şehit düşmesinden derin üzüntü duyan Türk, Kürt ve Arap kökenli vatandaşlar, PKK'yı lanetledi. 

Mardinli vatandaşlardan 3 çocuk annesi Hatice Doğan, AA muhabirine, herkesi hüzne boğan hain saldırıyı kınadıklarını söyledi.

"BUNLAR GÜNEYDOĞU'YU KALKINDIRACAK ADAMI YAŞATMIYOR'' 

Doğan, "Değerli kardeşimize, kaymakamımıza nasıl kıydılar, bu hainliği nasıl yaptılar? Çok üzülüyoruz, bu acıyı anlatmaya kelimeler yetmez. Derik'e emanet biriydi. Ailesine naaşını göndermek çok üzücü." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Safitürk'ün Derik'i kalkındırmak için çaba göstermesinin PKK'yı rahatsız ettiğini vurgulayan Doğan, "Bunlar Güneydoğuyu kalkındıracak adamı yaşatmıyor. Güneydoğu fakirlik ve acı içinde olsun istiyorlar. Bunların zararı Kürt halkınadır." şeklinde konuştu.

"UYANIK OLALIM, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYALIM''

Mine Çiçek (46) ise PKK'lıların hakkettiği cezanın idam olduğunu ifade etti.

İdam cezasının uygulanmasının bu tür suçların işlenmesini azaltacağını dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

"Ciğerimiz yanıyor, bu acıların son bulmasını istiyoruz. İdamla ilgili düzenlemenin bir an önce Meclisten çıkarılmasını istiyoruz. İdam kararının çıkması bir nebze caydırıcı olacaktır. Bu acıları artık yaşamak istemiyoruz. Burada kardeşçe yaşıyoruz ama aramıza fitne sokmak isteyenler var. Uyanık olalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu acıların son bulmasını istiyoruz."

"HALKIMIZ ARTIK GERÇEKLERİ GÖRÜYOR'' 

Eşref Cihan, saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Kaymakam Safitürk'ün, Derik ve bölgede önemli hizmetler gerçekleştirdiğine işaret eden Cihan, "O kadar güzel bir insanın şehit edilmesi bizi çok üzüyor. Dünyada böyle bir örgüt yoktur. Halkımız artık gerçekleri görüyor. İnşallah her şey daha güzel olacak." dedi.

Haber Ara