Dolar

43,5058

Euro

51,6771

Altın

6.610,02

Bist

13.838,29

Kamuya personel alımında değişiklik

Kamuya personel atamaları için Başbakanlık'tan izin alınmasını öngören kararname, yürürlükten kaldırıldı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 20:19:15

Kamuya personel alımında değişiklik

Başbakanlık, uygulama imkanı kalmayan ve yürürlükte kalmasına gerek görülmeyen 21 genelgeye ilişkin yeni bir karar aldı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi gazete'de yayımlanan kararla bu genelgeler yürürlükten kaldırıldı. Bunlardan en dikkat çekeni, 2 Aralık 2015'te yayınlanan ve personel atamalarını düzenleyen genelge oldu. Genelge, kamu kurumlarına atama için Başbakanlık izni alınmasını öngörüyordu.

NE DEĞİŞTİ?

Cumhurbaşkanı, başbakan ve ilgili bakan imzasını içeren üçlü kararnameyle atama yapılan üst düzey makamlarda vekaleten görevi ise 3 ayla sınırlandırıyordu. Eğer genelge yürürlükte kalsaydı vekaleten yürütülen Hazine Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi makamlara 2 Mart'a kadar atama yapılacaktı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara