Dolar

32,8525

Euro

35,2026

Altın

2.456,69

Bist

10.471,32

İstanbul'da Çevik Kuvvet binasına saldırı

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C Kapısı'na iki kadın, el bombası attı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 11:22:22

İstanbul'da Çevik Kuvvet binasına saldırı

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Merkezi'ne bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı ve bombalı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıyı gerçekleştiren kadın saldırganların birinin yaralı olduğu öğrenildi. 2 kadın saldırgan bir binada sıkıştırıldı. Polis operasyona hazırlanıyor.

POLİSE EL BOMBASI ATTILAR, ÇATIŞMA ÇIKTI

İstanbul Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne 'terör saldırısı' düzenlendi.

Binanın önüne saat 10 sularında gelen 2 kadın saldırgan, nizamiyeye önce el bombaları attı ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Kurşun geçirmez camlar ve güçlendirilmiş kapı sayesinde saldırı hedefine ulaşmazken, çıkan çatışmada kadınlardan biri yaralandı.

Kargaşadan faydalanan saldırgan bir süreliğine izlerini kaybettirdi. Ancak yerdeki kan izlerini fark eden polis, saldırganların sığındığı apartmanı bulmakta gecikmedi.

Bölgeye özel harekat timleri sevk edildi, bu esnada çevre apartmanlarda yaşayanlar tek tek evlerinden tahliye edildi.

BİNADA SIKIŞTIRILDILAR

El bombası attıktan sonra kaçan ve birinin yaralı olduğu öne sürülen 2 kadın saldırganın Bayrampaşa Gazi Sokak'ta girdikleri binaya polis operasyon yaptı. Bölge polis ablukasına alındı.

ÖZEL HAREKAT OPERASYON YAPTI

Sokak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Vatandaşların dışarı çıkışına izin verilmeyen sokağa özel hareket timleri gelerek operasyon başlattı.

Alınan bilgiye göre, Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin girişinde bulunan güvenlik noktasına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş edilmesinin ardından polisler de karşılık verdi. Bunun üzerine olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu arada saldırganlardan birinin yaralı olduğu belirtildi.

SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C Kapısı'na yapılan saldırı sonrası polis tarafından düzenlenen operasyonda iki kadın saldırgan öldürüldü.

İkisi kadın 3 saldırgan Bayrampaşa Çevik Kuvvet biriminden çıkış yapan Çevik Kuvvet minibüsüne ve bina girişine ateş açtı. Saldırı anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde bir saldırganın el bombası kullanmaya çalıştığı, bombanın patlamadığı görülüyor. 

İki kadın saldırgan, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçarak bir binaya sığındı. Bina polis tarafından kuşatıldı. Polis, saldırganlara "teslim ol" çağrısı yaptıktan sonra operasyona başladı. 

Haber Ara