Dolar

32,4641

Euro

34,7361

Altın

2.424,09

Bist

10.045,74

İsrailli diplomat Türkiye'ye geliyor

İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen saldırıda İsrail vatandaşlarının ölmesinden dolayı üst düzey İsrailli diplomat Dore Gold yarın Türkiye'ye geliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 19:52:04

İsrailli diplomat Türkiye'ye geliyor

Hürriyet'te yer alan habere göre: İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve İsrail vatandaşının öldüğü, 6'sının ise yaralandığı saldırının ardından üst düzey İsrailli diplomat Dore Gold yarın Türkiye'ye geliyor.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen saldırının ardından üst düzey bir İsrailli diplomat yarın Türkiye'ye geliyor. Haaretz'in haberine göre; İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi toplantısı için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold'un ziyaretini yarıda kesip İstanbul'a geleceğini açıkladı.

Öte yandan, İsrail'in resmi acil yardım servisi Kızılkalkan'a ait bir uçağın saldırıda yaralanları almak üzere İstanbul'a hareket edeceği belirtildi.

DORE GOLD KİMDİR?

1953 doğumlu Dore Gold, İsrail dış politikasının kilit isimlerinden. Halen İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü olarak görev yapan Gold, daha önce Filistinlilere karşı şahin görüşleriyle bilinen Ariel Şaron'a danışmanlık yaptı. İsrail bürokrasisi içerisinde 'Siyonist' yönüyle bilinen Gold, uluslararası toplantılarda dindar kimliğinden taviz vermiyor. Pek çok televizyon programına ve uluslararası toplantıya Yahudilere has şapkasıyla katılan Gold, İsrail'in Birleşmiş Milletler'deki 11.Elçisi olarak da görev yaptı.

1953 yılında ABD'nin Connecticut bölgesinde doğan Gold, Siyonist bir ailede yetişti ve Ortadoks Yahudilere ait bir ilkokulda öğrenim hayatına başladı. Daha sonra Siyasal Bilimler alanında eğitim gören Gold, "Nefretin Krallığı: Suudi Arabistan Yeni Küresel Terörizmi Nasıl Destekliyor" isimli bir kitabın müellifi. Suudi Arabistan'ın ABD'ye karşı uluslararası 'terör'ü gizlice desteklediğini savunan Gold, halihazırda Kudüs'te yaşıyor.

Haaretz'e göre herhangi bir şekilde inancın denkleme dahil olduğu bir diplomatik konu varsa Dore Gold İsrail adına o konuyu en iyi bilendir ve İsrail diplomasinin gizli fakat en çok sır tıtan yüzü de yine Dore Gold'dur.

Haber Ara