Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İş dünyasından bombalı saldırıya tepki

İş dünyası Sultanahmet'te meydana gelen bombalı saldırıya tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-13 04:54:03

İş dünyasından bombalı saldırıya tepki

Star'da yer alan habere göre; İş dünyasının temsilcileri Sultanahmet Meydanı'nda meydana bombalı saldırıya tepki gösterdi. Saldırının sadece Türkiye'ye değil dünyaya yapıldığını belirten işadamları, ekonomiyi de hedef alan bu saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Öte yandan yurt içi piyasalar da saldırılara karşı sakin bir seyir izleyerek net bir mesaj verdi. Borsa İstanbul dün yüzde 0.97 yükselirken, TL saldırılar sonrası dalgalansa da sert değer kaybı yaşamadı.

CANA KASTEDEN ŞER ODAKLARI AMACINA ULAŞAMAYACAK    

- Rifat Hisarcıklıoğlu  (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-TOBB Başkanı): İnsan canına kastederek yol almak isteyen hiçbir şer odağı amacına ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır. Türk iş dünyası olarak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

BU TÜR OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMASIN

- Nail Olpak (MÜSİAD Genel Başkanı):  İstanbul'da meydana gelen ve can kayıplarıyla sonuçlanan olayla ilgili üzüntülerimi paylaşmak istiyorum. Hepimizin canı yandı. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

KÜRESEL BOYUT KAZANAN TERÖR DİL, DİN TANIMIYOR

- İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı): İstanbul'un tarihi ve turistik bölgesi Sultanahmet'te vatandaşlarımıza, ülkemizi ziyarete gelen turistlere yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı nefretle lanetliyorum. Küresel bir boyut kazanan terör artık dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef almaktadır. Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki, terörün Doğu'su Batı'sı, Avrupa'sı Asya'sı yoktur. İstanbul iş dünyası olarak sonuna kadar terörün karşısında ve terörün kökü kazınana kadar ne olursa olsun devletimizin yanındayız.

MASUM İNSANLAR HEDEFDİ

- Erdal Bahçivan (İstanbul Sanayi Odası Başkanı): Bütün dünyayı derinden sarsmakta olan terör dalgası, İstanbul'da uygarlıkların buluştuğu tarihi mekânda masum insanları hedef almıştır. Tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapılan bu hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum.

KORKU YAYMALARINA İZİN VERMEYİZ               

- Salih Bezci (Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı): Türkiye böyle bir saldırıyı hak etmiyor. İnsanlara barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör saldırılarıyla ülkemizde kaos ortamı oluşturarak korku yaymaya çalışıyorlar ancak emellerine ulaşamayacaklar. Terör saldırılarını kınıyor, önlenmesi için atılacak her türlü adımı destekliyoruz.

BU SALDIRI TÜM DÜNYAYA YAPILMIŞTIR     

- Osman Ayık (Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı): Bu saldırı sadece ülkemizde misafir olarak bulunan insanlara değil tüm dünyaya yapılmıştır. Karmaşa yaratma adına masum insanları hedef alan zihniyeti nefretle kınayarak lanetliyoruz. Terörün önlenmesi kapsamında alınacak her türlü tedbiri de destekliyoruz.    

DÜNYA TURİZMİNE SALDIRI

- Başaran Ulusoy (TÜRSAB Başkanı): Terör saldırıları insanların temel özgürlüklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. İstanbul'da gerçekleştirilen saldırı dünya turizmine darbe vurmayı amaçladı. Bugün İstanbul, dün Paris'ti, Madrid'di. Bu tür saldırılar insanlığa karşı yapılmış saldrılardır. Sakin bir şekilde ele alıp ve küresel bir dayanışma ile bu terör sorununa karşı mücadele etmemiz gerekiyor. İstanbul'a 80 ülkeden turist geliyor ve saldırıda verilen mesaj da çok net. 

BERABER MÜCADELE VERELİM

- Ömer Faruk Çelik (KONUTDER Genel Başkanı): Yaşanılan olay çok üzücü. Ekonomi ancak huzurun güvenin olduğu ortamda bir şey ifade eder. Bu nedenle terör saldırısının neyi hedef aldığı oldukça açık. Türkiye'nin huzuruna güvenliğine yapılan saldırları kınıyorum. İnsanlığa karşı yapılan bu saldırıya karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele vermemiz gerekiyor.

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR CİNAYET

- Timur Bayındır (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı): Ülkemizin istikrarını, birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını düşündüğümüz bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her milletten insanın bir arada bulunduğu meydanda yapılan bu vahşi saldırı tüm insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Bu saldırının amaçları arasında İslam coğrafyasında bir kaos yaratmak, medeniyetler çatışmasını körüklemek olduğu kesin. 

BİZLERİ YILDIRAMAZLAR

- Hikmet Tanrıverdi (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı):Türkiye'nin turizm merkezlerinden Sultanahmet'teki menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu tür eylemlerin bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Burada açık bir şekilde Türkiye'nin imajını sarsarak turizmini sabote etmek istedikleri anlaşılıyor. Ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekler.

UMDUĞUNU BULAMAYACAK

- Sami Kariyo (Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı): Saldırıyı lanetliyoruz. Bu tehdide en etkili yanıtı normal hayatımızı sürdürerek vereceğimize inanıyorum. Bugün cesaretimizi göstermenin en iyi yolu gündelik hayatımızı savunabilmemizdir. Hangi hedefe hizmet ederse etsin terör örgütlerinin oyununa gelmeyeceğiz. Asla ve hiçbir koşulda normalleşmekten taviz vermeyeceğiz. Terör dünyanın hiçbir noktasında kazanamadığı gibi Türkiye'de de umduğunu bulamayacak.

GÜVENLİ ÜLKEYİZ

- İlker Aycı (THY Yönetim Kurulu Başkanı): Sultanahmet'teki saldırıyı kınıyoruz. Tüm dünyada güvenlik endişesi var. Güvenlik algısının bozulmaması çok önemli. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulamaya devam etmeliyiz.

OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ

- Hüseyin Çetin (Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Başkanı): Sultanahmet'te ülkemizin birliğini ve turizmini hedef alan menfur saldırının şoku ve derin üzüntüsü içindeyiz.  Birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün yüreğimiz yitirdiğimiz canlar için sızlıyor. Türkiye'yi Ortadoğu'nun  şiddet batağına çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. 

HAK ETTİĞİ CEVAP VERİLİR

- Şeref Fayat (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı): Türkiye turizminin kalbindeki terör saldırısını lanetliyoruz. Bir yandan birliğimizi öte yandan ekonomimizi vurmaya çalışan bu saldırılara hak ettiği cevabın verileceğine inanıyoruz. Türkiye'nin güvenlik sorunu varmış gibi göstermek isteyenlerin çabalarını daha çok üreterek ve dayanışmamızı güçlendirerek boşa çıkaracağız.

HEDEF SADECE TÜRKİYE DEĞİL

- Bendevi Palandöken (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı):Yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Yapanlar güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanıp gereken ceza verilecektir. Ancak terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır. Patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerimi ifade ederken, yaralılara acil şifalar diliyorum.

DÜNYA KARŞI KOYMALI

- Figen Erkan (Jolly Tur Genel Müdürü):  Özellikle turistlerin olduğu bir bölgede yapılmak istenmesi teröristlerin toplumlar üzerinde korku yaratmak istemesi ve kötü niyetli eylemlerine dikkat çekmek içindir. Terör sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Devlet makamları bu alanda  gerekli  önlemleri alacaktır diye düşünüyoruz. Türkiye, dünyanın diğer ülkeleri kadar güvenli ve turiste önem veren ülkedir. 

BİRLİK OLMANIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ

- Ömer Cihad Vardan (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı): Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen menfur saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de sabırlar niyaz ediyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın sıkıntılarının tam ortasında birlik ve beraber olmanın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekirken bu yaşananlar ibret vericidir.

AÇIK TOPLUMA SALDIRI

- TÜSİAD:  Bu elim saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Terörün her şeyden önce demokratik ve açık toplum düzenini hedef aldığı unutulmamalıdır. Terörün demokratik toplum düzenini ve vatandaşların hak ve özgürlük alanını boğmasına izin verilmemeli, ülke ve coğrafya tanımayan teröre karşı bütün insanlık tek vücut olarak birlikte ortak duruş sergilemelidir.

İNSAN HAYATINA MAL OLAN SALDIRILAR BİR DAHA YAŞANMASIN

- Uluslararası Yatırımcılar Derneği: İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı kınıyoruz. Masum insanların hayatına mal olan terör saldırılarının, bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz.

Haber Ara