Dolar

32,4539

Euro

34,7509

Altın

2.423,87

Bist

10.082,77

Hilal Kaplan: 'Halkınıza' ihanet ettiniz

Hilal Kaplan, Güneydoğu'da sokağa çıkma yasaklarını ve çatışmalar nedeniyle PKK ve HDP'yi eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 03:37:43

Hilal Kaplan: 'Halkınıza' ihanet ettiniz

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü "'Halkınıza' ihanet ettiniz" başlıklı yazısında PKK'nın saldırılarının dış güçler tarafından dizayn edildiğini belirtti. Demirtaş'ın Rusya ziyaretini eleştiren Kaplan, "HDP, kendisinin mecliste hiçbir anlamı kalmadığını da itiraf ediyor aslında. Aynı anda hem hendekleri hem siyaseti, hem silahı hem demokrasiyi savunamazsınız. Halkın sizlere 'Neden ölüyoruz?' diye yüksek sesle soracağı günler bunlar. Çünkü siz en başta "halkınıza" ihanet ettiniz" dedi.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısından bir bölüm:

PKK'nın şu son süreçte yapmadığı ne ahlâksızlık kaldı bilmiyorum. Anaokulu dahil çocukların gittiği okullara bomba koydular. Ambulansları taradılar ve devlet bu yüzden zırhlı ambulans kullanımına geçeceğini açıkladı. Okul yaktılar, itfaiye aracı geldi, bu sefer onu taradılar. Diyarbekir'e inmeye çalışan bir yolcu uçağına ateş açtılar. Doktor, eczacı, öğretmen öldürdüler. Bebek, kadın, ihtiyar öldürdüler. Kış günü yüz binden fazla insanı, üç beş parça eşyalarıyla yollara revan ettiler. Sivillerin yaşadığı evlere roket attılar, evini mevzi olarak açmayanı infaz ettiler.

Tüm bunlar olurken halka da çocuğunuzu okula göndermeyin baskısı yaptılar. Neden? Oralar "sömürgeci T.C."nin kurumlarıymış. O zaman HDP'li vekillerin "sömürgeci T.C."nin meclisinde hâlâ ne işi var? Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça. Bu savaş, Kürtlerin savaşı değil. Bu savaş PKK'nın bile savaşı değil. PKK, İran ve Rusya'nın yönlendirdiği bir piyon, bir emir eri ve evet, bir 'sömürge gücü' olsa olsa.

HDP lideri Demirtaş, Rusya'ya saygılarını sunmaya gitmeden evvel yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Barikattaki insanların elinde hafif silahlar var. Ama siz tankla topla şehirleri yıkıyorsunuz. Halk özyönetimin arkasında, bunun iyi görülmesi lazım. Tanka topa karşı direnen halkın yanındayız." Bu tavırla HDP, kendisinin mecliste hiçbir anlamı kalmadığını da itiraf ediyor aslında. Aynı anda hem hendekleri hem siyaseti, hem silahı hem demokrasiyi savunamazsınız. Halkın sizlere 'Neden ölüyoruz?' diye yüksek sesle soracağı günler bunlar. Çünkü siz en başta "halkınıza" ihanet ettiniz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara