Dolar

32,3877

Euro

34,6070

Altın

2.387,70

Bist

10.045,74

HDP'nin Öcalan ile görüşme talebine ret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından bir kez daha reddedildiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 16:35:58

HDP'nin Öcalan ile görüşme talebine ret

Al Jazeera'nin haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, İmralı Cezaevinde Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından bir kez daha reddedildiğini söyledi.

DEVLET DE GÖRÜŞMEMİŞ

Öcalan'ın 7 aydır tecrit altında tutulduğunu söyleyen Baluken, "Kendileri de bir süredir adaya gitmemişler" diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili AK Parti'nin herhangi bir çaba içinde olmadığını belirten Baluken, HDP ile Hükümet ve devlet yetkilileri arasında bu bağlamda bir temas kurulmadığını da sözlerine ekledi.

5 NİSAN'DAN SONRA GÖRÜŞME OLMADI

HDP'nin İmralı heyeti ile Abdullah Öcalan arasındaki son görüşme 5 Nisan tarihinde gerçekleşti. Nevruz'dan hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzleme heyetinin adaya gitmesine ilişkin çalışmaları ve Dolmabahçe açıklamasını doğru bulmadığını açıklamasının ardından hükümet ile HDP arasındaki temas trafiği de tıkanmıştı.

Haber Ara