Dolar

42,9027

Euro

50,5598

Altın

6.252,42

Bist

11.294,37

Görmez'den 'bireyselleşme' vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Modern zamanlarda artan bireyselleşmeyi hacda da yaşatıyoruz. Bireyselleşme ya da bencillik hac ibadetinin mahiyetini ihlal ediyor' dedi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 21:28:56

Görmez'den 'bireyselleşme' vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kızılcahamam'da, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla "2015 Yılı Hac Organizasyonu Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Bu yıl Mekke'de yaşanan kazalardan dolayı hac ibadetinin hüzünlü geçtiğini belirten Görmez, "Haccın hem başında hem sonunda iki büyük acı yaşadık. Önce vinç kazasını sonra da Mina izdihamını yaşadık. Bu kazalarda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor ve bütün İslam dünyasına başsağlığı diliyorum. Vinç kazasında yaralılar 'imdat' isterken hacı adaylarının tavafa devam etmesi, İslam ilmihallerine girecek bir konudur. Müslümanlığımızdaki çelişkileri göstermek bakımından önemlidir" değerlendirmesini yaptı.

Bu sene Arafat'ta çok sivrisinek olduğunu ama hacı adaylarının ihramlı oldukları için onları öldüremediğini belirten Görmez, "Ama Mina'da, iki bine yakın kardeşimizi ezerek öldürdük. Bunun izahı mümkün değildir. Bu, biz Müslümanların ciddi bir sorunudur. Bunu çözmeden masum insanları katleden IŞİD sorununu çözemeyiz, Afrika'daki Müslümanların sorununu çözemeyiz. Bu bizim İslam anlayışımızla ilgili bir sorundur" diye konuştu.

"Bireyselleşme hac ibadetinin mahiyetini ihlal ediyor"

Hac ibadetinde Müslümanları bekleyen tehlikelere dikkati çeken Görmez, ibadetteki amaç ve araçların birbiriyle karıştırıldığını belirterek, "Önceliklerimizi kaybediyoruz. Modern zamanlarda artan bireyselleşmeyi hacda da yaşatıyoruz. Bireyselleşme ya da bencillik hac ibadetinin mahiyetini ihlal ediyor. İbadet asıl manasını kaybediyor. Diğer husus ise hacı adaylarının ve görevlilerin eğitilmesidir. Haccın hikmeti konusunda hacılarımızı daha iyi bilgilendirmemiz gerekir" diye konuştu.

Rifki
Başkan baskan yardimciliginida hesaba katarsak 10 yildan fazladir en buyuk koltuklardan birinde oturmaktadir.Kimi kime sikayet etmektedir.is yaptinda elinden alan mi oldu.benim bildigim mersedes olayi disinda yok boyle bir durum.yok gizlice engel olunuyorsa acik acik soylesin.hergun agzinda yeni bir soylemle cikiyor piyasaya.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sanayi Sitesi'nde çıkan yangında 9 iş yeri zarar gördü

Haber Ara