Dolar

34,8827

Euro

36,7517

Altın

3.042,74

Bist

10.058,47

Görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? MEB GYS unvan değişikliği sınavı tarihi

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını bekleyen milyonlarca kamu çalışanına müjdeli haber geldi. Memurların bulunduğu pozisyondan bir üst pozisyona geçmesi için gerekli olan Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı artık 3 yılda bir yapılması zorunlu olacak. Sınavı bekleyen memurlar da görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? sorularını sormaya başladı. Peki MEB GYS ne zaman? Kamu unvan değişikliği sınavı tarihi belli oldu mu?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-02 15:54:02

Görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? MEB GYS unvan değişikliği sınavı tarihi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci görevde yükselme sınavını bekleyen kamu çalışanlarını sevindiren bir açıklamada bulundu. Kahveci görevde yükselme sınavlarının yapılmasınn keyfi hale geldiğini bazı kamu kurumlarının bu sınavları 10 yıldır yapmadığına dikkat çekti. Kahveci açıklamasında“En geç 3 yılda bir yükselme sınavı yapılmasına karar verildi. 2 yılda bir de yapılabilecek ama 3 yılı geçmeyecek” dedi. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını bekleyen kamu çalışanları da Görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? MEB GYS/unvan değişikliği tarihi ne zaman diye sorgulamaya başladı. 

MEB görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak?

MEB görevde yükselme sınavı 6 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanıyordu. Ancak pandemi nedeniyle sınavlar 81 il merkezinde 2-4 Mart tarihlerinde online olarak yapılmıştı. Yani görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 3 yıl içinde yapılacak. Ancak net bir tarih henüz belli değil.

Görevde Yükselme Sınavı (MEB GYS) Nedir?

Görevde Yükselme Sınavı kamuda çalışan memurların bulunduğu konumdan daha yüksek mevkideki memurluklar için girdiği bir sınavdır. Bu sınav dahilinde memurların daha üst kariyer planlamalarını destek vermek amacıyla uygulanmaktadır.

Görevde Yükselme Sınavı'na girmek için istenen şartlar

Görevde Yükselme Sınavına girmek için bazı şartları da sağlamanız gerekir. Bu şartların başında öğrenim düzeyi gelmektedir. Şube Müdürü, Müdür, Başmühendis, Eğitim Uzmanı, APK Uzmanı, Araştırmacı, Uzman, Müdür Yardımcısı gibi mesleklerde olupta yükselmek isteyenler için aranan öğrenim şartı en az 4 yıllık fakülte mezunu olmak olmaktır. Programcı, Şef, Amir gibi mesleklere sahip olanlar ise iki yıllık fakülte mezunu olması gerekir. Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoförler gibi mesleklerde olan kişilerde ise aranan öğrenim düzeyi ise en az orta öğretimden mezun olması şartıdır. Tabi bunun yanında özel kurumlar kendilerine ait yönetmeliklerde öğrenim düzeyi isteği farklı olabilir.

Şartlar her meslek grubu için değişiyor

Öğrenim şartından sonra ise en az bulunduğu görevde hizmet etme süresi aranmaktadır. Her meslekte bu ayrı şekilde belirtilmektedir. Örneğin; sağlık kuruşuşunda iseniz bulunduğunuz görevde en az 2 yıl çalışmış olmanız gerekir. Bunun yanında herhangi bir suç işlememiş ve sicilinizin bu konuda temiz olması şartı bulunmalıdır.

Görevde yükselme sınavları için uygulanan eğitim sürecini başarıyla katılmak gerekir. Bu eğitim sürecine alınacak kişiler ise çok olması durumunda alınacak kişiler bazı şartlara göre belirlenmektedir.

Haber Ara