Dolar

32,3487

Euro

34,7474

Altın

2.409,70

Bist

10.045,74

Flaş bellekte YDG-H listesi ele geçirildi

Mardin’de yakalanan bir PKK’lıda bulunan flash bellekte, YDG-H sorumlularının listesi bulunduğu belirtiliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 17:34:27

Flaş bellekte YDG-H listesi ele geçirildi

Kandil'e götürülen flaş bellekte 20 kişinin yer aldığı bir isim listesi ve bu isimlere ait özgeçmişler tespit edildi. İsimlerden ikisi yakalandı. Mardin'de yakalanan bir PKK'lıda bulunan flash bellekte, Kandil'e götürülmek üzere hazırlanmış YDG-H sorumlularının listesi bulunduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Örgüt yönetimine sunulmak üzere hazırlanmış ve YDG-H bölge sorumlularının CV'lerinin yer aldığı listedeki isimlerden ikisi gözaltına alındı. Polis, listede adı geçen 18 kişiyi daha arıyor.

Emniyet ekipleri, geçtiğimiz günlerde PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H'ye önemli darbe vurdu. Manisa'daki operasyonda, YDG-H'nin Ege bölge sorumlusu S.K. yakalandı. Ankara'da HDP il binasına yapılan baskında da üniversite 1. sınıf öğrencisi olduğu belirlenen örgütün Ankara sorumlusu A.S.A. gözaltına alındı. Her iki isim tutuklanarak cezaevine koyulurken, söz konusu operasyonlarla ilgili önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. İki örgüt üyesinin ismine, geçtiğimiz hafta Mardin'de yapılan bir operasyon sonucunda ulaşıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre yasadışı yollardan sınırı geçmek isterken Mardin'de yakalanan örgütün dağ kadrosundaki bir teröristin üzerinden flash bellek çıktı.

ÖZGEÇMİŞLERİ ELE GEÇTİ

Kandil'e götürülmek üzere hazırlandığı belirlenen flash belleği inceleyen polis, içinde 20 kişinin yer aldığı bir isim listesi ve bu isimlere ait özgeçmişin yer aldığı bir dosya tespit etti. Yapılan araştırmada, özgeçmişleri bulunan isimlerin Ankara ve Ege bölge sorumlularının da aralarında olduğu 20 YDG-H sorumlusu oldukları anlaşıldı.

Örgüt yönetimine sunulmak üzere hazırlanan CV'lerde kişi ve aile bilgilerinin yanı sıra söz konusu isimlerin örgüte bağlılıklarını bildiren cümlelere de yer verildiği ortaya çıktı. Bu isimlerin “Liderimiz Abdullah Öcalan'a bağlılığımı bildiriyorum. Örgüt tarafından bana verilecek her türlü göreve hazırım” dediği öğrenildi.

Bellekte yer alan diğer şahısların yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haber Ara