Dolar

32,2450

Euro

35,1580

Altın

2.470,29

Bist

10.167,02

Fethullah Gülen’in kardeşi öldürüldü mü?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü yazısında, Fethullah Gülen'in kardeşinin ölümündeki esrarengiz olayı okurlarına aktardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-31 12:03:37

Fethullah Gülen’in kardeşi öldürüldü mü?
Geçtiğimiz aylarda hastanedeki odasında vefat eden Seyfullah Gülen'in, 'FETÖ'ye yakın isimler tarafından öldürüldüğü iddiası Erzurum'da yeni bir skandala neden olmuştu.
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü yazısında bu skandala yer verdi.

İşte o yazı:

Erzurum'da son bir yıldır dilden dile yayılan bir iddia bu.

Deniliyor ki “S.Ö. adlı küçük bir kız çocuğuna iki oğlu ile birlikte defalarca tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp hakkında soruşturma başlatılan Seyfullah Gülen öldürüldü. Bunu yaptırtan da Fethullah Gülen'di.”

Fethullah Gülen vicdanını bu kadar da terk etmiş olabilir miydi?

Anlatanlar acıyla gülümsüyorlar.

İddialara göre Seyfullah Gülen Cemaatçi savcılar ve bürokratlar marifetiyle kapatılan soruşturma dosyası yeniden açılmasın diye öldürüldü. Çünkü 17-25 Aralık'taki darbe başarısızlığının ardından dosya yeniden açılabilirdi ve Fethullah Gülen isminin lekelenmesini, bu olayın gelecek projelerini (bugün ne olduğunu biliyoruz artık) akamete uğratmasını istemiyordu. Fethullah Gülen'in ismini vermek istemeyen bir yakını şöyle anlatıyordu:

“Seyfullah abi iki yıl önce küçük bir kalp rahatsızlığı geçirmiş ve Cemaat'e ait Özel Şifa Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ben refakatçisiydim. Aslında durumu iyiydi ve taburcu olmasını bekliyorduk. Akşam saatleriydi. O sıralarda Cemaat'in derin adamları hastaneye girip çıkmaya başladı. Birden durumdan işkillendim ve onların arasından tanıdığım birinin yanına gidip ‘Hayırdır bir şey mi oldu?' diye sordum. Bana eşini hastaneye getirdiğini söyledi. Aklıma kurt düşmüştü bir kere. Ben de araştırdım ama hastanede eşi filan yoktu. Sonra hastane yetkilileri bana gelip teşekkür edip artık ayrılabileceğimi söylediler. İnanıp gittim. Sonra dayanamayıp yine geri döndüm. Öğrendim ki sapasağlam adam komaya girmiş ve yoğun bakıma alınmış. Beyninden ameliyat edeceklermiş. Kalp rahatsızlığı geçirmişti ama beyinde ne ola ki diye düşündüm. Oğlu Kemal Gülen'e durumu izah etmek istedim ama çekindim. Ve Seyfullah Gülen o ameliyattan çıkamadı. Ben düzmece bir ameliyatla öldürüldüğüne inanıyorum.”

Seyfullah Gülen'in ölüm tarihi 27 Kasım 2014'dü. Cemaat'te çok popüler olan Samanyolu televizyonu spikeri Kemal Gülen'in babasıydı aynı zamanda, İddialar çok çarpıcı.

Anlatanlar öylesine kendilerinden eminler ki bu ölümün mutlaka soruşturulmasını istiyorlar.


Yazının devamı için tıklayınız

Haber Ara