Dolar

32,4513

Euro

34,7210

Altın

2.420,82

Bist

10.082,77

Erdoğan: Tarihteki en geniş çaplı operasyon başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan PKK bağlantılı kamu çalışanlarının tasfiyesinin kilit önemde olduğunu belirterek, örgüte yönelik tarihteki en geniş çaplı operasyonun başladığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 21:50:18

Erdoğan: Tarihteki en geniş çaplı operasyon başlatıldı

Cumhurbaşkanı tasfiyeler konusunda valilerden kararlı ancak dikkatli olmalarını isteyerek, “Sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, adil davranalım, zulmedenleri yerinden alalım" ifadelerini kullandı.

ÖLENE KADAR SAVAŞACAĞIM

“Tek fert kalıncaya kadar, Bu can bu tende olduğu sürece FETÖ ile mücadeleyi sürdüreceğim. Tüm terör örgütlerinin kökünü kazıyana kadar devam edeceğiz" diyen Erdoğan, yurtdışındaki FETÖ okullarının Türklük unvanının da alınacağını açıkladı.

TÜRKİYE'SİZ SENARYO OLAMAZ

Cumhurbaşkanı Cerablus operasyonu hakkında ise, “Devam edeceğiz. Nereye kadar? Onu da açıklamaya gerek yok, bizim de kendimize göre bir planımız var. Bundan sonra bölgede Türkiye'nin içinde olmadığı, Türkiye'nin rızasının alınmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir" şeklinde konuştu, Suriye'ye girmek için 600 bin kişiyi öldürmüş bir katilden izin almayacaklarını da ifade etti.

7 HAFTA SONRA DARBE TAZİYESİNE GELDİ!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz'daki alçak darbe girişiminin ardından ilk kez Türkiye'ye geldi. Girişimi yaptığı açıklamayla daha kınayan Stoltenberg'in bu ziyaretle daha güçlü dayanışma mesajını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

MUSUL VE SURİYE GÖRÜŞÜLDÜ

Erdoğan ile Stoltenberg arasındaki görüşmenin ana omurgasını ise Fırat Kalkanı Harekatı ve Suriye'deki gelişmeler oluşturdu. Stoltenberg IŞİD'e karşı yürütülen başarılı operasyon için Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Görüşmede operasyonun bundan sonraki hedefleri de ele alındı. Ayrıca Peşmerge ve Irak güçlerinin Musul'daki operasyonuna nasıl destek verilebileceği de görüşüldü. Mülteci sorunu konusunda Ege'de alınan önlemler de değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul ettiği MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan FETÖ konusunda atılan adımlar ve Suriye'deki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, PKK'ya yönelik operasyonlar ve Fırat Kalkanı'ndaki son durum hakkında Cumhurbaşkanı'nı bilgilendirdi.

Haber Ara