Dolar

32,3015

Euro

34,8174

Altın

2.416,45

Bist

10.267,09

Engellilerden oluşan müzik grubu yeni albüm hazırlığında

Aralarında otistik, zihinsel, bedensel, işitme ve görme engellilerin de bulunduğu İSEMX müzik grubu, ikinci albüm hazırlıklarına başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-01 14:50:58

Engellilerden oluşan müzik grubu yeni albüm hazırlığında

İSEMX grubu, 2011 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğüne (İSEM) bağlı olarak, eğitmen Murat Uçtu yönetiminde kuruldu. Çok sayıda enstrümanı başarılı bir şekilde çalan grup üyeleri, hem orkestrada hem de vokalde görev alıyor. 

Grup kurulurken, müzik altyapısına sahip engelliler tercih edildi. Ritim, nota, ses eğitimi ve armoni üzerine eğitim alan grup üyeleri, becerilerine göre grupta görev aldı. Bir süre oryantasyona tabi tutulan grup üyeleri, gerekli uyumun yakalanmasının ardından konserlerine başladı.

Grup, bugüne kadar Türkiye'nin birçok ilinde ve farklı ülkelerde çok sayıda konser verdi. İSEMX ayrıca Cumhurbaşkanlığının "Eğitim Her Engeli Aşar" projesinde de yer aldı.

Konserlerin yanı sıra albüm çalışmalarını da sürdüren İSEMX, 2014 yılında halk müziği parçalarından oluşan bir albüm hazırladı. Albümün büyük beğeni kazanmasıyla çok sayıda konser teklifi alan grup, zaman zaman bu konserlere yetişmekte zorlandı.

Geçen 3 yılın ardından grup, bu kez ilahilerden oluşacak ikinci albüm hazırlıklarına başladı.

Haber Ara