Dolar

32,3516

Euro

34,8703

Altın

2.386,51

Bist

10.276,88

Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında meydana gelen patlamada 2'si polis 7 vatandaş şehit olurken, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı da öldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 09:00:38

Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında sabah 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırıgerçekleştirildi.

Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

BİNALİ YILDIRIM

Başbakan Binali Yıldırım, "Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuştur, 7'si hala tedavi altındadır" dedi" dedi. Bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldı

Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede, saldırının patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi.

Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

Patlamanın şiddetiyle olay yerinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda bina ve iş yeri hasar gördü.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada da, "Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadeleri kullanılan açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Yaralıların kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor.
BAKAN BOZDAĞ: POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki terör saldırısında polis ve sivil şehitler olduğunu açıkladı.

Bozdağ, saldırının bombalı araçla düzenlendiğini söyledi.
1825380

Haber Ara