Dolar

32,3130

Euro

34,6929

Altın

2.407,31

Bist

10.045,74

Darbeye karşı yüz binler Fatih'te buluşuyor

Gece saatlerinde TSK içerisindeki bir klik tarafından başlatılan ve başarısızlığa uğrayan darbe girişimine karşı milletin tepkisi şiddetleniyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 15:37:11

Darbeye karşı yüz binler Fatih'te buluşuyor

"Paralel Devlet Yapılanması"ndan emir alan subayların koordine ettiği darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sokaklara dökülen milyonlarca vatandaş tankları durdurmuş ve pek çok noktada darbeci askerler halk tarafından ablukaya alınmıştı.

Tarihi direnişin ardından darbeye karşı duran milyonlarca insan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla sokakları bırakmıyor.

İLK ORGANİZE ÇAĞRI İHH'DAN

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın çağrısının ardından ilk organize tepki çağrısı ise İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan geldi.

Darbecilerin katlettiği şehitler için gıyabi cenaze namazı kılmak üzere ikindi namazının ardından bütün vatandaşları Fatih Camii'ne davet eden İHH İnsani Yardım Vakfı, daha sonra vatandaşlarla birlikte Saraçhane'ye yürüyecek.

Darbe girişiminde bulunan TSK mensupları gece saatlerinde Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına girmiş ve halk tarafından kuşatılmıştı. Bir Albay tarafından halka ateş açılan bölgeye gecenin ilerleyen saatlerinde Polis güçleri operasyon düzenlemiş ve bina kurtarılmıştı.

Haber Ara