Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

'Darbe gerçekleşseydi, 22 ülkenin sınırı değişecekti'

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Kazan’da katıldığı programda, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında vatandaşların sokağa çıkmasının önemine dikkat çekerek, “Siz sadece Türkiye’nin makus talihini yenmediniz, 22 ülke tarihinin akışını değiştirdiniz” dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 23:16:48

'Darbe gerçekleşseydi, 22 ülkenin sınırı değişecekti'

Yeni Akit Gazetesi yazarı Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Kazan'da katıldığı programda, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında vatandaşların sokağa çıkmasının önemine dikkat çekerek, “Siz sadece Türkiye'nin makus talihini yenmediniz, 22 ülke tarihinin akışını değiştirdiniz. Çünkü Türkiye'yi ele geçirmiş olsalardı, Türkiye üzerinden 22 ülkenin sınırlarını, rejimlerini, iktidarlarını değiştireceklerdi. Oysa bunu aslında Büyük Ortadoğu projesiyle yapmışlardı ama her seferinde bir bahane çıktı. Bir engel çıktı ve başarılı olamadılar” dedi.

15 Temmuz FETÖ darbesinin gerçekleşmesi sonrasında olabileceklere dikkat çeken Dilipak, “15 Temmuz'un tarihi yazıldığında kahraman Kazan halkının destansı mücadelesine yer verecektir. Torunlarınız Kazan halkıyla gurur duyacaklar. Siz sadece Türkiye'nin makus talihini yenmediniz, 22 ülke tarihinin akışını değiştirdiniz. Çünkü Türkiye'yi ele geçirmiş olsalardı, Türkiye üzerinden 22 ülkenin sınırlarını, rejimlerini, iktidarlarını değiştireceklerdi. Oysa bunu aslında Büyük Ortadoğu projesiyle yapmışlardı ama her seferinde bir bahane çıktı. Bir engel çıktı ve başarılı olamadılar” dedi.

PLANLARINA KİBRİT SUYU DÖKTÜNÜZ

Dilipak, Kazanlıların 15 Temmuz gecesinde verdikleri mücadelenin sadece Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil, İslam ümmetinin de kurtuluşunda önemli bir rol oynadığını söyledi. Dilipak, “Kazanlılar, sadece Tayyip Erdoğan'ı değil, Türkiye'yi değil, İslam ümmetine yönelik çeyrek asırdır hazırladıkları bir senaryonun köküne kibrit suyu döktünüz. Farkında mısınız? Tayyip Erdoğan İslam dünyasının liderlerine gidiyor. Erdoğan'ı vurabilirlerdi, ama âleme ibret olsun diye bir daha Avrupa'ya hayır diyemesinler diye Tayyip Erdoğan'ı yerle bir etmek istiyorlardı. İslam ümmetinin izzetini ayaklar altına alıp, bizi rezil etmek istiyorlardı. Şimdi siz neyi kurtardınız farkında mısınız? Sadece bir ülkede bir halk vardır milletinin namusunu kurtarır” dedi.

DELİ KAZANLILARSOKAĞA ÇIKTI

Darbeyi planlayanların üç şeyi akıl edemediğini ifade eden Dilipak: “Bir darbeyi koordine edecek generali alnından vuran bir astsubay hesapta yoktu. İkincisi “deli adam” Yeşilköy'e indi. Bu akıllıların işi değil. Üç, “Deli Kazanlılar” sokağa çıktılar. Siz sokağa çıktınız bunları hesaplayamadılar. Kadınlar ellerindeki pabuçlarla tankların üzerine füzelere karşı yürüdüler. Kazanlıları tanımıyorlar, bunu hesaba katmadılar. Çıplak elleriyle askeri üssün kapısına dayanan bir halkı tanıdılar. Bundan sonra bütün hesaplarını buna göre yapmaları lazım. Dalganın ikincisi gelirdi, ama sizden korkuyorlar; siz ki Allah'a dayanıp Allah'a sığınan insanlardan. Dokuz şehit var. Sizin kanınız ne mübarek ki, tarihin akışını değiştirdiniz.

 

Cumalı
Bu nereden biliyor 22ülkenin sınırların değişeceğini.Dilipak Mavimarmara,abd ile Erdoğan görüşmesi , Kudüs Gecesi, ile nekadar ilgisi oldu onu açıklasaydı ya.
murat kahya
sayın dılıpak o sınırları degısecek ulkeler hangılerı onları da soylesenız daha ıyı bılgılenırdık.
semih
Sanki Bop kapsamında değişmeyecek... Yani hem Bop başkanıyım hem de 22 ülkeyi korudum...
Selami
Bir numaralı Fetöcü, sahtekar

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Devlet Bahçeli: 'Göz kamaştıran gelişmeler olacak…'

Haber Ara