Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Çocuklar için iftar vakti

Kağıthane Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu sokak iftarlarında çocuklar unutulmadı. Çağlayan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerine kurulan sokak iftarında binlerce çocuk oruçlarını hep birlikte açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 22:41:30

Çocuklar için iftar vakti

Çocuklara iftarda çorba, makarna, nugget, tatlı ve meyve suyundan oluşan menü ikram edildi. Birçoğu hayatlarında ilk kez oruç tutan çocukların ramazan sevinci görülmeye değerdi.

Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan çocuklar iftar sonrası dünyada savaşlardan etkilenen yaşıtları için dualar etti.

Çocuk iftarına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. Başkan Kılıç iftar sofrasında oruçlarını açmayı bekleyen çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuk iftarlarını her yıl geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Başkan Kılıç; '' Güzel dinimizin vecibelerinden olan orucu çocuklarımıza sevdirerek öğretmek amacıyla bu programı gerçekleştirdik. İstiyoruz ki çocuklarımız ramazanın anlam ve önemini hep birlikte yaşayıp öğrensinler. En başta paylaşma ve birliktelik duyguları gelişsin, empati yapma becerileri kazansınlar istiyoruz. Hem bu iftar programı çocuklar için sosyal de bir aktivite. Burada aynı sofrayı paylaşarak yeni arkadaşlıklar ediniyorlar.'' şeklinde konuştu.

 

Haber Ara