Dolar

32,3937

Euro

34,7829

Altın

2.396,49

Bist

10.237,02

Çanakkale’de 20 subay ve 467 askeri öğrenci gözaltında

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimiyle ilgili 20 subay ve 467 askeri öğrencinin gözaltına alındığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 15:16:45

Çanakkale’de 20 subay ve 467 askeri öğrenci gözaltında

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu'nun sıkı yönetim komutanı olarak belirlendiğini ifade eden Vali Hamza Erkal, "Bu darbeci Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları içerisinden olan terör örgütü mensuplarının yayınladıkları listede, bizimle burada Boğaz Komutanlığında görev yapmakta olan bir Tuğamiralimiz listede sıkıyönetim komutanı olarak belirlenmiş. Dolayısıyla da onun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız bugün onunla ilgili gözaltı işlemi uygulamıştır' dedi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Kara Harp Okulu öğrencileri ve 20 subayın İstanbul'daki darbe girişimine destek vermeye giderken gözaltına alındıklarını belirten Erkal, "Biliyorsunuz, dün Gelibolu ilçemizde Kara Harp Okulu öğrencilerinin, 467 öğrenci, 20 subay ve şoförlerle beraber emir aldıkları için İstanbul'a dönüş yapmak ve oradaki bu darbecilere katılmak üzere harekete geçmeleri dolayısıyla onların hepsine gözaltı işlemi uyguladık" diye konuştu.

Çanakkale'den darbe teşebbüsü işlemine şuana kadar kimsenin katılmadığının da altını çizen Erkal, "Ancak, tabi ki istihbarat birimlerinin elde edeceği bilgiler çerçevesinde bunlar genişleyebilir. Bir de Gelibolu İlçemizde biliyorsunuz dün, Kara Harp Okulu öğrencilerinin, 467 öğrenci, 20 subay ve şoförlerle beraber emir aldıkları için İstanbul'a dönüş yapmak ve oradaki bu darbecilere katılmak üzere harekete geçmeleri dolayısıyla dün biz onların hepsine gözaltı işlemi uyguladık. Şuan onlarla ilgili de Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı işlem yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Ara