Dolar

32,2278

Euro

34,7287

Altın

2.394,18

Bist

10.276,88

Cahit Paksoy'un tahliyesine itiraz

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan eski İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy'un tahliyesine itiraz edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 17:21:17

Cahit Paksoy'un tahliyesine itiraz

AA'nın haberine göre; FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen eski İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy'un tahliye edilmesine itirazda bulunuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 26 Ağustos'ta tutuklanmasına karar verilen Paksoy'un avukatının itirazı üzerine tahliyesine itiraz edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından, Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen itiraz yazısında, soruşturma çerçevesinde 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığı, yapılan operasyonda şüphelilerin büyük kısmının gözaltına alındığı, ifade alma işleminin ardından da şüphelilerden bir kısmının emniyetten, bir kısmının savcılıktan ve bir kısmının da mahkemelerden serbest bırakıldığı, diğerleri hakkında da tutuklama kararı verildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamının FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik olduğu ve ihbar doğrultusunda başladığı aktarılan itiraz yazısında, bu ihbarlar neticesinde birçok vergi müfettişinin raporu ile MASAK'ın hazırladığı raporlar çerçevesinde soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.

 

Haber Ara