Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çağlayan Adliyesi'ne yeni atama

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne yeni iki savcının atandığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-12 06:57:45

Çağlayan Adliyesi'ne yeni atama

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayımladı. Salihoğlu, adliyedeki görevlendirmelerde önemli değişiklikler yaptı. En önemli değişiklik 'terör ve örgütlü' suçlar soruşturma bürosunda yaşandı. 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından 'terör'den sorumlu başsavcı vekili olarak görevlendirilen Orhan Kapıcı'nın yerine Kaçakçılık Büro'dan sorumlu İrfan Fidan getirildi. İrfan Fidan 'Paralel yapı', IŞİD, PKK ve DHKP-C gibi soruşturmaların başında olacak. Orhan Kapıcı ise, Basın Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu olarak görevlendirildi. Kapıcı başsavcı Hadi Salihoğlu'nun yokluğunda vekaleten başsavcılık görevini yürütecek. 

DİNK SAVCISI DA AYRILDI 

İş bölümü talimatı çerçevesinde Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkındaki davayı açan Gökalp Kökçü de görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Kökçü, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi.  

TELEKULAK SAVCISI DA GÖREVDEN ALINDI 

Yasadışı dinleme soruşturmasını yürüten ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında olduğu 143 şüpheliye dava açan savcı Okan Özsoy'un da Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndaki görevinde değişiklik yapıldı. Savcı Özsoy, Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görev yapacak. 

Haber Ara